Formula 1'de haftanın kazananı Perez, kaybedeni Alonso

Formula 1'de haftanın kazananı Perez, kaybedeni Alonso
Güncelleme:

2023 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde kazanan Sergio Perez oldu. Yarışı 3'üncü olarak bitirmesine rağmen Alonso podyuma çıksa da podyum sonrası FIA'dan gelen 10 saniye ceza nedeniyle kupasını Mercedes pilotu Russel'a verdi.

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix'sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Max Verstappen, 15. sıradan başladığı yarışı 2. sırada noktalarken; üçüncü olan Fernando Alonso, Formula 1'deki 100. podyumuna çıktı.

Alonso podyuma çıksa da podyum sonrası FIA'dan gelen 10 saniye ceza nedeniyle kupasını Mercedes pilotu Russel'a verdi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2. ayağı Suudi Arabistan Grand Prix’sinde, Red Bull takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez birinci oldu. Sezonun 2. mücadelesi, Cidde kentinin sokaklarında oluşturulan 6,1 kilometrelik Corniche Pisti’nde, 50 tur üzerinden yapıldı.

Pole pozisyonundaki Sergio Perez, startta Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso’ya kaybettiği liderliği 4. turda geri aldı.

İlerleyen turlarda otomobilinin yüksek temposu sayesinde farkı açan ve yarışı kontrol altına alan Perez, bu sezon ilk, kariyerinin 5. yarış birinciliğine ulaştı.

15. cepten kalkan son 2 yılın şampiyonu Max Verstappen, 18. turda başlayan güvenlik aracı periyodunu avantaja çevirdi. En hızlı tur zamanına da imza atan Verstappen, mücadeleyi takım arkadaşı Perez’in 5.3 saniye arkasında 2. bitirdi.

Alonso ise aldığı 5 saniye cezasına rağmen liderin 20.7 saniye gerisinde 3. oldu. Ancak yarışı 3'üncü olarak bitirmesine rağmen Alonso podyuma çıksa da podyum sonrası FIA'dan gelen 10 saniye ceza nedeniyle kupasını Mercedes pilotu Russel'a verdi.

Sezonun 3. yarışı Avustralya Grand Prix’si 2 Nisan’da düzenlenecek.