Kenan Sofuoğlu, Kawasaki Pucetti'de kaldı

Kenan Sofuoğlu, Kawasaki Pucetti'de kaldı
Güncelleme:

Sofuoğlu "İtalyanlarla anlaştım ve gelecek sezon da Kawasaki Pucetti ile yarışacağım. Zorluklara rağmen mutlu sona ulaşmak istiyorum" dedi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2016  sezonunda da İtalyan takımı Kawasaki Pucetti takımıyla pistlerde mücadele edecek.
 
Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Süpersport  Şampiyonası'nda gelecek sezona yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek  mevcut takımı Kawasaki Pucetti yöneticileriyle yeniden anlaşma sağladığını ifade  etti.
 
İtalya'nın Rimini bölgesindeki Misano Pisti'nde geçen hafta  gerçekleştirilen yarışta, takım yetkilileriyle görüşme yaptığını anlatan  Sofuoğlu, "İtalyanlarla anlaştım ve gelecek sezon da Kawasaki Pucetti ile yarışacağım. Sezon bitmeden böyle bir karar vererek, yol haritamı belirlemek  istedim" dedi.
 
Sofuoğlu, Kawasaki Pucetti ile uyumlu çalıştığını vurgulayarak, sezon  sonunda şampiyonluğa ulaşmak istediğini dile getirdi. Misano Pisti'ndeki son  yarışta kaza yaptığını anımsatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:
 
"Misano'daki testlerde de kaza yapmıştım. Bu pist bize göre değil  ancak şu an hala 20 puanla lider durumdayım. Önümüzde Malezya yarışı var. Dört  yarışımız daha var. Son yarış olan Katar'dan önce şampiyonluğu ilan etmek  istiyorum. Yaşadığım kaza hatalarımı gösterdi. Zor bir süreç yaşıyorum ama kendimi biraz daha motive etmeliyim. Şampiyonluklar kolay elde edilmiyor. Daha  önceki sezonlarda da zor şartlarda mücadele ederek şampiyon oldum. Zorluklara  rağmen mutlu sona ulaşmak istiyorum. Bu sefer de öyle olacak."
 
Kenan Sofuoğlu, 8. yarış sonunda sürücüler klasmanında 155 puanla  lider durumda bulunuyor. Fransız rakibi Jules Cluzel ise 135 puanla ikinci sırada  yer alıyor.