Mercedes Belçika'da podyum istiyor

Mercedes Belçika'da podyum istiyor
Güncelleme:

Formula 1’de sezonun 11. yarışı Belçika’daki Spa pistinde düzenlenecek...

Mercedes Amg Petronas takımının Belçika'daki tek hedefi ise podyum.

2015 sezonunda 10 yarış geride kalırken, Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg altı yarışta duble yapmayı başardı. Lewis Hamilton 2010’da birinciliğe ulaştığı Belçika’da geçtiğimiz yıl yarış dışı kalırken, Nico Rosberg ise ikinci olmuştu. Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas, bir önceki yarış olan Macaristan Grand Prix’inde Lewis Hamilton ile altıncı sırayı alırken, Nico Rosberg de sekizinciliği elde etmişti.
 
Sezonun 11'nci yarışı olan Belçika Grand Prix’i, ilk kez 1950 yılında takvime katıldı. 7.004 km uzunluğundaki pistte, pilotlar 44 turun sonunda toplam 308.052 km yol kat ediyor. Tarihte en hızlı turu ise 2009 yılında 1.47.263 ile Sebastian Vettel atmıştı. Belçika’daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg ikinci sırada tamamlarken, Lewis Hamilton ise yaşadığı kaza sonrası yarış dışı kalmıştı.
 
Geçtiğimiz yıl Formula 1’de büyük bir hegemonya kuran Mercedes AMG Petronas, rakiplerine karşı üstünlüğünü 2015’te devam ettiriyor. Sezonda 10 yarış geride kalırken, Lewis Hamilton 202 puan ile zirvede yer alıyor. Takım arkadaşı Nico Rosberg de 181 puanla ikincilikte bulunuyor.
 
MERCEDES AMG PETRONAS MARKALARDA LİDER
F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona lider olarak devam eden geçtiğimiz yılın markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas takımı, bu yıl da markalar sıralamasında dokuzuncu yarış sonunda 383 puanla en yakın rakibinin 147 puan önünde ilk sırada bulunuyor.
 
HAMILTON: "TEKRAR ZİRVEYE ÇIKMAK İSTİYORUM"
Lewis Hamilton yarış öncesi yaptığı açıklamada, “Bir aylık ara ve dinlenmek oldukça iyi geldi. Ama bunu yaparken de zihnimizde tekrar yarışma ateşi sürekli yanıyordu. Sezonun ikinci yarısını Spa pistinde açmak oldukça keyifli olacak. Spa tarihi ve yapısı itibariyle harika bir pist. Burada yarışmayı çok seviyorum ve bu yarışta da kazanarak tekrar zirveye çıkmak istiyorum” dedi.
 
ROSBERG: "SPA PİSTİ GERÇEKTEN FANTASTİK"
Belçika Grand Prix’i öncesi düşüncelerini dile getiren Nico Rosberg ise “Yaz arası yorucu ve stresli sezon başlangıcı sonrası takımın dinlenmesi için oldukça iyi bir fırsat oldu. Bu harika yarış aracını yaratan ekip olarak dinlenmeyi sonuna kadar hak ettiler. Benim için ise tatilden ziyade araçla vakit geçirdiğim bir dönem oldu. Macaristan’da işler istediğim gibi gitmedi, şimdi yarışa dönmek için sabırsızlanıyorum. Çekişmeli geçen şampiyonada her puanın oldukça kritik bir önemi var. Sezonun ikinci yarısında amacım bu olacak. Spa gerçekten fantastik bir pist ve orada yarışacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyorum” şeklinde konuştu.
 
Belçika Grand Prix’inin programı şöyle:
 
22 AĞUSTOS CUMARTESİ
TSİ 15.00 - 16.00 Sıralama turları
 
23 AĞUSTOS PAZAR
TSİ 15.00 Belçika Grand Prix