Rosberg ve Hamilton arasında kriz !

Rosberg ve Hamilton arasında kriz !
Güncelleme:

Mercedes pilotları Nico Rosberg ve Lewis Hamilton, Çin Grand Prix’si öncesinde buluştukları yemekte hesabı ödeme konusunda anlaşamadılar.

Formula 1 takımlarından Mercedes’in pilot ikilisi Lewis Hamilton ve Nico Rosberg bu kez alışılagelmişin dışındaspor haricinde bir konuda ters düştü.

Pist üzerindeki rekabetlerini sık sık demeçlerine de taşıyan ikili, şimdi de birlikte yedikleri bir yemeğin ardından fikir ayrılığı yaşadı. Hafta sonu koşulan sezonun üçüncü yarışı Çin Grand Prix’si öncesinde bir yemekte buluşan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg gelen hesabı ödeme konusunda anlaşamadı.

Tüm pilotların katılım gösterdiği 18 kişilik yemekte gelen hesabı Lewis Hamilton’un tek başına ödemek istediği ancak Nico Rosberg’in bu fikre karşı çıkarak herkesin kendi hesabını ödemesi gerektiğini önerdiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lewis Hamilton, “Hesap gelince tek başıma ödemek istedim. Ancak buna karşı çıkılınca 2-3 kişi ortak ödemeyi teklif ettim. Tam o esnada masadan biri ‘Neden herkes kendi yediğini ödemiyor?’ dedi. Adım gibi eminim ki bunu söyleyen Nico’ydu. Aslına bakarsanız bu biraz aptalcaydı. Hayatımda daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Çok saçmaydı. Hesabın pahalı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla ‘ben öderim’ dedim. Ama ‘Hayır, hayır, hayır! Bence herkes kendi ödesin’ dedi. Tek bir hesap geldi, 18’e bölündü ve 18 farklı kredi kartıyla ödendi. Hayatımda gördüğüm en saçma şeydi” dedi.

Takım arkadaşının ardından söz konusu iddialara açıklık getiren Nico Rosberg ise herhangi bir yalanlamada bulunmadı. Alman pilot, “O geceye ilişkin hatırladığım tek şey, hesabı dünya şampiyonlarının ödeyeceğine ilişkin gizli bir anlaşma olduğu” şeklinde esprili bir cevapla yetindi.

Restaurant müdür Giovanni Wong ise hesabı 18’e bölerek ayrı ayrı ödeme yapılmasının kendilerini biraz zorladığını ancak yine de herhangi bir aksilik yaşanmadığını belirtti. Wong, “Ortalık biraz karıştı ancak herhangi bir problem çıkmadı. Pilotların hepsi son derece nazik ve sessizdiler” ifadelerini kullandı.

HESABI MERAK EDENLER İÇİN

18 Formula 1 pilotunun yediği ve Alman hesabı olarak ödenmesi teklif edilen yemek toplamda 1.200 pound yani 4 bin 891 TL tuttu. Yıllık 134.5 milyon TL kazanan Lewis Hamilton’ın bulunduğu masada kişibaşı 271 TL hesap ödendi. Hesabın toplam tutarı olan 4 bin 891 TL ise tek bir Formula 1 lastiğinden daha ucuz…