Ve Renault geri dönüyor

Ve Renault geri dönüyor
Güncelleme:

Renault, motorsporlarına geri dönüyor... Resmen açıklandı...

Renault, "Renault Sport Racing" ve "Renault Sport Cars" olmak üzere iki ayrı kimlikle motorsporlarına geri dönüyor.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, daha önce Renault'nun kendi takımıyla birlikte 2016 sezonunda Formula 1'e döneceğini dile getiren Renault Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, Fransa'daki Renault Technocentre'da gerçekleştirilen etkinlikte Renault'nun yeni motor sporları planını açıkladı.
 
Plana göre, Renault Sport'a "Renault Sport Racing" ve "Renault Sport Cars" olmak üzere iki ayrı kimlik kazandırıldı.
 
Renault Sport Racing, Renault'nun kapsamlı yarış aktivitelerinin sorumluluğunu üstleniyor. Buna, Renault Sport Formula 1 Takımı ve Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy ile birlikte farklı müşteri yarışı ve ralli programları da dahil edildi. Renault Sport Racing, İngiltere'deki Enstone ve Fransa'daki Viry–Chatillon'da yer alan iki Renault motor sporları tesisindeki operasyonları da kapsayacak.
 
Renault Sport Technologies'in yeniden isimlendirilmiş hali olan Renault Sport Cars da Renault Sport Cars portföyünün gelişimini ve ticarileştirilmesini yönetecek. Tüm dünyada Megane R.S. ve yeni Megane GT de dahil olmak üzere kolaylıkla erişilebilir verimli GT'ler konusunda kusursuzluğu ile tanınan Renault Sport, uluslararası ayak izini, marka çekiciliğini ve portföy büyümesini artırılmış Ar-Ge yatırımı ile daha da ileriye taşıyacak.
 
Renault, söz konusu yeni yapıyı iki ana işlev için kullanacak. Öncelikle Renault Sport Formula 1 Takımını ve küresel F1 seyircilerine hitap ederek, Renault Sport markasını daha geniş kitlelere tanıtacak. İkinci olarak da Formula E ve Clio Cup gibi yarış aktivitelerinden yararlanarak elektrikli araçlar da dahil olmak üzere Renault ürün yelpazesinin imajını ve tasarımını ön plana çıkaracak.
 
Renault Sport Racing ve Renault Sport Cars, teknik ve ticari sinerjileri en üst düzeye taşımak amacıyla omuz omuza çalışacak. Bu iş birliğinin ilk gösterimi, Monaco Grand Prix'sinde gözler önüne serilecek.
 
"Motor sporlarına adanmışlığımız, stratejimizin ve inovasyonumuzun temelini oluşturuyor"
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ghosn, şunları kaydetti:
 
"Motor sporlarının hem bu spora tutkun olan tüketicileri hem de tüm sürücüleri çok heyecanlandırdığına inanıyoruz. Formula 1, özelikle Renault'nun yer almaya başladığı yeni pazarlarda ürünlerimizin bilinirliğini artırmada önemli bir rol oynuyor. Motor sporlarına gösterdiğimiz bu bağlılığın Renault Sport satışları üzerinde doğrudan etkili olmasını ümit ediyoruz.
 
Mühendislik gelişimini en üst düzeye taşıyıp ticarileştirilebilir kılmak istiyoruz. Motor sporlarına adanmışlığımız, Renault marka stratejimizin ve teknik inovasyonumuzun temelini oluşturuyor."
 
Magnussen, Renault'un direksiyonuna geçecek
 
Yarış faaliyetlerinin özünde, yeni oluşturulan Renault Sport Formula 1 Takımı yer alıyor. Yeni F1 aracı Enstone'da geliştirilip üretilen Renault R.S.16 şasisinden oluşuyor. Renault R.E.16 motoru ise Viry-Chatillon'da geliştirilmeye devam edecek.
 
Spesifik Formula 1 gerekliliklerinde herhangi bir kayıp yaşanmaması amacıyla F1 takımında bir dizi kilit atamalar gerçekleştirildi. Bob Bell, F1 Baş Teknik Görevlisi olarak atandı ve çalışmalarını Şasi Teknik Direktörü Nick Chester ve Motor Teknik Direktörü Remi Taffin ile yürütecek. Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer ise Renault Sport Formula 1 Takımı'nın yarış pilotları olarak teyit edildi. Bu iki sürücüye takımın üçüncü ve yedek sürücüsü sıfatıyla Esteban Ocon destek verecek.