Mourinho güzel doktora acımadı

Mourinho güzel doktora acımadı
Güncelleme:

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, Swansea maçı sonrası sert bir dille eleştirdiği kulüp doktoru Eva Carneiro'nun cezasını belirledi.

İngiltere Premier Lig’in ilk maçında sahasında Swansea City ile 2-2 berabere kalarak sezonu puan kaybıyla başlayan Chelsea’de fatura kulüp doktoru Eva Carneiro’ya kesildi.

Karşılaşmanın ardından Londra ekibinin berabere kalmasında çok, son dakikada Hazard’ın yerde kalmasının ardından Carneiro ve fizyoterapist Jon Fearn’in sahaya dalması konuşulmuştu. Bu olay sonrası adeta küplere binen Mourinho, maçın ardından yaptığı açıklamada şu eleştirilerde bulunmuştu:

“Klüp doktorları futboldan anlayan isimler olmalı. Hazard’ın sakatlığının ciddi olmadığını anlamaları gerekirdi. Oyunun son anlarını kritik bir serbest atış kullanırken dokuz kişi oynamak zorunda kaldık.”

İKİ İSME YASAK GELDİ

Bu eleştirinin ardından dünya çapında bir destek bulan Carneiro, buna rağmen cezadan kurtulamadı. Futbolseverlerin Mourinho’nun kendisinden özür dilemesi şeklindeki düşüncelerine rağmen geri adım atmayan Portekizli çalıştırıcı, iki isme bir de yasak getirerek olayı farklı bir boyuta taşıdı.

Bundan böyle Carneiro ve Fearn’i yanında görmek istemediğini söyleyen Mourinho, iki ismin maçlarda yedek kulübesinde yer almasını yasakladı. İkilinin eski görevlerine devam edeceğini belirten Mourinho, Carneiro ve Fearn’nin bundan sonra sadece antrenman tesislerinde bulunacaklarını açıkladı.

Chelsea Kulübü’nün resmi ‘Twitter’ hesabından yapılan açıklamada Mourinho’nun kararının ilk olarak bu hafta sonu oynanacak Mancehster City karşılaşmasında uygulanacağı söylenirken, Carneiro ve Fearn’nin önümüzdeki haftalarda belki yedek kulübesine geri dönebileceği ifade edildi.

Ancak iki ismin bir daha maçlarda Chelsea yedek kulübesinde yer alması beklenmiyor.

1-20150814170654.jpg

AMK Gazetesi