Nou Camp'ta Cruyff'a saygı !

Nou Camp'ta Cruyff'a saygı !
Güncelleme:

Nou Camp'ta Cruyff'ın anısna taziye köşesi açıldı.

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu ve yönetim kurulu  üyeleri tarafından açılışı yapılan taziye köşesinin 29 Mart Salı gününe kadar  açık tutulacağı bildirildi.
 
Nou Camp Stadı'ndaki 1 dakikalık saygı duruşundan sonra kısa bir  konuşma yapan Bartomeu, "Barcelona için çok üzücü günler. Cruyff Ailesi'nin de  onayı ile bu taziye köşesini açtık. Cruyff, Barcelona'da hiç bir zaman  unutulmayacak izler bırakan efsane bir futbolcu ve teknik adamdı. Barcelona'nın  başarıları, Johan gibi teknik direktörleri anlamadan anlaşılmaz. Bu taziye  köşesinde tüm sevenleri Johan'a son kez 'hoşça kal' diyebilirler." ifadelerini  kullandı.
 
Cruyff'un fotoğrafının yer aldığı taziye köşesini ziyaret edenler  arasında Eski Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta, Barcelonalı eski futbolcular  ve teknik adamlar, Katalonya'nın özerk yönetim başkanı Carles Puigdemont ve çok  sayıda Barcelonalı taraftar olurken, Real Madrid kulübü başkanı Florentino Perez  de geldi.
 
Perez, yaptığı kısa açıklamadai "Cruyff'un Barcelona'da futbolu  değiştiren isim olduğu söyleniyor oysa futbol tarihi değiştiren biriydi." dedi.
 
Real Madrid Kulübü Kurumsal İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno da  "Benimle aynı yaştaydı. Tüm spor kariyeri boyunca onu tanıdım. Genel olarak  futbol tarihini değiştiren biri oldu. Hiçbir zaman ölmeyecek insanlar vardır.  Bunlardan biri de Johan Cruyff." şeklinde konuştu.
 
Nou Camp Stadı'nın tribünlerine Cruyff'un ölümü dolayısıyla yası  sembole eden bir bayrak açılırken, uzun kuyruklar oluşturan çok sayıda  Barcelonalı taraftarın Cruyff anısına stat içine ve dışına çiçek bıraktığı  görüldü. Ayrıca Barcelona Kulübü'nün resmi satış mağazalarını, Cruyff'un  Barcelona'da oynadığı zaman taşıdığı "14" sırt numaralı formalarla doldurması  dikkat çekti.
 
Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 24 Mart'ta Barcelona'da  hastanede hayatını kaybeden Johan Cruyff, sadece aile üyelerinin katıldığı özel  bir törenle dün defnedilmişti. Cruyff ailesi gerek Barcelona ve Ajax kulüpleri  gerekse Hollanda Futbol Federasyonu'nun organize ettiği anma etkinliklerini  teşekkür etse de hiçbirine katılmama kararı almıştı. Aile, önümüzdeki günlerde  resmi olarak Johan Cruyff'u anma etkinliği organize edeceğini ve bunu kamuoyuna  duyuracağını bildirmişti.