Payet'e 50 milyon euroluk teklif !

Payet'e 50 milyon euroluk teklif !
Güncelleme:

West Ham United'ın yıldızı Dimitri Payet’e gelen çılgın teklif Slaven Bilic'i düşündürüyor.

İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United, Fransız yıldızı Dimitri Payet’in sözleşmesini uzatmak için görüşmelere başladı. Kulüpten yapılan açıklamada görüşmelerin iyi gittiği ve anlaşmanın en kısa sürede sağlanmasını istedikleri açıklandı. İngiliz basınına göre, tek sorun Çin’den gelen astronomik teklif.
 
Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Slaven Bilic tarafından çalıştırılan West Ham United, Fransız milli oyuncu Dimitri Payet ile sözleşme yenileme görüşmelerine başladı.
 
28 yaşındaki oyuncu, West Ham’a sezon başında katılmış ve Doğu Londra ekibinin transfer sezonundaki en iyi hamlesi olarak değerlendirilmişti. Teknik direktör Slaven Bilic de bu genel düşünceye katıldığını ve Payet’in takımın en iyi oyuncusu olduğunu belirtmişti.
 
Marsilya’dan ayrılıp İngiltere’de sekiz haneli bir kontrat kazanan Payet, Premier Lig’de 18 maça çıktı, 6 gol ve 4 asist kaydetti. Oyuncunun bu performansı West Ham United’ın lig sıralamasında altıncı sıraya kadar yükselmesine büyük katkı sağladı.
 
West Ham konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Bugün basında çıkan haberler sonrasında açıklamak isteriz ki; Dimitri Payet’in veya menajerinin bizden yeni bir kontratla alakalı bir talebi olmamıştır.
 
Ancak, kulüp Dimitri’nin Boleyn Ground’a geldiğinden bu yana ortaya koyduğu dikkat çekici katkı, oyuncunun sözleşmesinde iyileştirmeye gitmek ve sözleşmeyi uzatmak için görüşmelerin başlamasına ön ayak oldu. Bu görüşmeler iyi ilerliyor ve en kısa zamanda sonuca bağlanması umuluyor” cümlelerini kullandı.
 
Kulüp açıklamanın devamında, Dimitri Payet’in West Ham formasını giymekten gurur duyduğunun bilinmesini istediği ve kulüp bünyesine dahil olduğu günden bu yana yönetim, teknik direktör ve taraftarların desteğini takdirle karşıladığını belirtti.
 
Payet’in istikrarlı ve etkili oyunu içinde Arsenal’in de bulunduğu bir grup kulübün de dikkatini çekmiş durumda. Ancak, bu yaz Olimpik Stadyum’a taşınacak olan West Ham, Bilic’in çok beğendiği oyuncuyu bırakmak istemiyor.
 
Bilic FA Cup’ta Liverpool’la karşılaştıkları maç öncesi, “Kulüpte her şey ileri gidiyor, yeni stadımıza da taşınacağız. Artık en önemli konu, en iyi oyuncularımızı tutmak” açıklamasını yapmıştı.
 
Çinliler de takipte
 
İngiliz basınının iddiasına göre, bir Çin kulübü Payet için 50 milyon euro teklif etti ve oyuncuya da haftalık 175 bin euro önerildi.