Pep Guardiola Manchester City'de

Pep Guardiola Manchester City'de
Güncelleme:

Sezon sonu Bayern Münih'ten kesin olarak ayrılacağı açıklanan Pep Guardiola, yeni sezonda Manchester City'yi çalıştıracak.

Ve sonunda beklenen oldu, Pep Guardiola Manchester City ile anlaşmaya vardı.

Daha önce Bayern Münih'ten sezon sonu ayrılacağı resmen açıklanan ve yerine Carlo Ancelotti'nin göreve geleceği belirtilen Pep Guardiola, gelecek sezondan itibaren Manchester City'nin yeni menajeri olacak.

Almanların prestijli gazetesi Bild ve Kicker de haberi son dakika olarak okuyucularına taşırken, şu ana kadar resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Sezon sonunda görevi devredecek

Hali hazırda City'de menajerlik koltuğunda oturan ve 2017'ye kadar Mavilerle sözleşmesi bulunan 62 yaşındaki Şilili menajer Manuel Pellegrini, sezon sonu itibariyla görevi Guardiola'ya devredecek.

2013 yılından bu yana City'nin başında bulunan Pellegrini, 1 şampiyonluk ve 1 Lig Kupası şampiyonluğu kazanmayı başardı. Bu sezon yine zirvenin en önemli adaylarından biri olan City'de, taraftarın beğendiği sevdiği bir isim olan Pellegrini, kariyerinde River Plate, Villareal, Real Madrid ve Malaga gibi önemli takımlarda teknik direktörlük yaptı.