Premier Lig'de kokain depremi

Premier Lig'de kokain depremi
Güncelleme:

Livermore, rastgele yapılan testte kanında kokain maddesi bulundu

Geçen sezon 8 Milyon Pound'a Tottenham'dan Hull City'ye transfer olan Livermore rastgele yapılan testte kanında kokain maddesi bulundu. 25 yaşındaki oyuncu Hull ve federasyon tarafından kesin sonuçlar alınana kadar kadro dışı bırakıldı.

Konunun expertlerine göre kokain maddesi kullanıldıktan 3-5 gün sonra doping testinde tespit edilemiyor.

25 Nisanda Hull City 'nin Crystal Palace ile oynadığı ve 2-0 kazandığı maçtan sonra yapılan rastgele doping testinde Jake Livermore'da pozitif sonuç çıktı. Bunun anlamı expertlere göre bu madde doping testinden üç veya beş gün önce alınmış. Hull City-Crystal Palacemaçından 2 hafta önce maç yapmamıştı.

Hull kulübünden yapılan açıklamada 'Futbol federasyonu tarafından hakkında soruşturma açılan oyuncumuz Jake Livermore kulübümüz tarafından kadro dışı bırakılmıştır. Futbol federasyonunun bu kararı üzerine oyuncumuz kulüp tarafından soruşturma sonuçlanana kadar kadro dışı bırakılmıştır.

Bu habere en çok üzülen Hull City menajeri Steve Bruce olduğu belirtiliyor. Bu konuda kulübün yaptığı açıklama haricinde başka bir açıklama yapması şu an için yasaklanmış durumda.

Federasyon kurallarına göre bu maddeyi kullanan futbolcuların cezası 6 aya kadar çıkabiliyor. Maçtan sonra yapılan testlerde pozitif çıkan futbolcuların cezası 2 sene olabiliyor.

Jake Livermore bütün sezon bir maç haricinde ilk onbirde forma giydi ve bugün deplasmanda oynayacakları Tottenham maçında eski takımına karşı forma giyecekti. Hull City 36 maçta 34 puanla 18. durumda bulunuyor. Tottenham deplasmanından sonra son maçını kendi sahasında 24 Mayısta Manchester United'a karşı oynayacak.

Fanatik