Şampiyon Barcelona !

Şampiyon Barcelona !
Güncelleme:

La Liga’da büyük düğüm çözüldü. Barcelona, Granada deplasmanında kazanarak zaferini ilan etti.

İspanya La Liga’da 2015-16 sezonu şampiyonu 38. haftada belli oldu. Son haftaya Real Madrid’in 1 puan önünde lider giren Barcelona, Granada deplasmanında 3-0 kazandı.

Bu sonuçla Barcelona, üst üste 2. kez zirveye çıkıp 24. şampiyonluğunu elde etti. Katalanlar son 10 yılda ise 6. kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Benzer şekilde Deportivo deplasmanından 2-0’lık sonuçla galip dönen Real Madrid de ikinci sırada kaldı.

Maça çok hızlı başlayan Barcelona, 22. dakikada Luis Suarez, Neymar’ın asistinde topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Hızını alan konuk ekip, 38. dakikada bir kez daha Suarez’in sayısıyla farkı açmayı başardı: 2-0.

Devreyi bu sonuçla geçen Katalanlar, 86’da bir kez daha Suarez ile skoru bulup 3-0’ı yakaladı, zaferini ilan etti. Bu arada şampiyonluk maçında 79’da oyuna giren Arda Turan, sevince ortak oldu.

Arda, Ronaldo’yu geçti

Milli yıldız Arda Turan, İspanya kariyerindeki ikinci lig şampiyonluğunu elde etti. 2011 yılından bu yana La Liga’da forma giyen Arda, Atletico Madrid’le 2014’te kazandığı lig zaferinden sonra şimdi de Barcelona ile şampiyonluğa uzandı.

La Liga’da sadece 1 şampiyonluğu olan Ronaldo’ya karşı Arda 2 şampiyonlukla öne geçti. Duygularını anlatan Arda, “Şampiyonluk için mutluyum. Bu takımın  bir parçası olmak onur verici” dedi.