Schweinsteiger imzayı attı

Schweinsteiger imzayı attı
Güncelleme:

Manchester United, Bayern Münih'te forma giyen Bastian Schweinsteiger ile 3 yıllık, sözleşme imzaladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Bayern Münih'te forma giyen Bastian Schweinsteiger ile 3 yıllık, Southampton'da mücadele eden Fransız Morgan Schneiderlin ile de 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Manchester United, Bundesliga ekibi Bayern Münih'te 2002 yılından bu yana forma giyen 30 yaşındaki Alman orta saha oyuncusunu 15 milyon sterline renklerine bağladı. Schweinsteiger, 2009-2011 yıllarında Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'in çalıştırdığı Bayern Münih'in kadrosunda yer almıştı.
 
Alman ekibinde 8 şampiyonluk yaşayan Schweinsteiger, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Ayrılma kararını kolay almadım. Manchester United, Münih'ten ayrılabileceğim tek takımdı. Kendimi bu yeni ve heyecanlı yolculuğa hazır hissediyorum. Dünyanın en çekişmeli liginde mücadele etmek ve Louis van Gaal ile yeniden çalışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Louis van Gaal yönetimindeki Manchester ekibinin 25 milyon sterline kadrosuna kattığı Southampton'ın orta saha oyuncusu Schneiderlin de 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Southampton'ın 2008'de Strasbourg takımından 1,2 milyon sterline renklerine bağladığı 25 yaşındaki Schneiderlin, 260 maçta 15 gol attı. Ronald Koeman'ın menajerliğini yaptığı Southampton, geçen hafta Manchester United'ın Fransız futbolcu için önerdiği teklifi reddetmişti.

Manchester ekibinin ABD'de yapacağı kamp kadrosunda, Schweinsteiger ve Schneiderlin'in yanı sıra diğer transferler Memphis Depay ve Matteo Darmian de yer alıyor.

"Kırmızı Şeytanlar", 18 Temmuz'da Club America, 22 Temmuz'da San Jose Earthquakes, 25 Temmuz'da Barcelona ve 30 Temmuz'da Paris Saint-Germain ile hazırlık maçı oynayacak.