Ali Koç'tan büyük tepki ! "FETÖ'cü..."

Ali Koç'tan büyük tepki ! "FETÖ'cü..."
Güncelleme:

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, kendisini FETÖ'cü olmakla suçlayanların olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi yaklaşırken Aziz Yıldırım ile birlikte adaylığını koyan Ali Koç, projelerini anlattı. CNN Türk’te yayınlanan ‘Hafta Sonu’ programında Hakan Çelik’in konuğu oldu. Kendisi hakkında yapılan FETÖ’cü suçlamasına tepki gösteren Ali Koç, büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Ali Koç, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Ben bu konuya hiç girmek istemiyordum ama son olarak Bodrum’da girmek zorunda kaldım. Onlara haber yolladım. Vefa Küçük’e de mesaj yolladım. Benim hakkımda suç duyurusu yapılmış. Kapalı zarfta hakkımda suç duyurusu yapmışlar. Bire bir aynı evrak, Cumhurbaşkanlığı’na suç duyurusunda bulunmuşlar. Evrağın içeriği, 3 Temmuz’u ben yönetmişim, polislere emirleri ben vermişim gibi gibi birçok iddia. Deli saçması bir şey! Hiç üstünde durmadım. Başkanımız kapalı kapılar arkasında benim bir FETÖ projesi olduğumu anlattıklarını söylediler. Ben bu işi ciddiye almaya başladım. Türkiye’de iki adama para verirsiniz, gizli tanık dersiniz, çık işin içinden. Genelkurmay başkanımız İlker Başbuğ bir terörist tanık yapılarak cezaevine girdi. Ben bu durumu ciddiye almak zorunda kaldım. Geçenlerde yine oldu. Hepinizin bildiği bir şahıs, konuşmak ve helalleşmek için buluştuk. ‘Burama kadar geldi’ dedim. Bana dedi ki; ‘Ali’cim ben sana bunu söylemeyecektim.’ dedi. ‘Bana bunu söylediler, aklım bile ermedi.’ dedi. Başkan çıkıp, ‘Ali bizim Ali’mizdir, en sıkıntılı dönemde yanımızda oldu, kimseye Ali FETÖ’cü diyemez’ demeliydi. Size hem kızgınım hem kırgınım. Bu durum çocuk oyuncağı değil. Siz beni ve ailemi bir terör örgütüne mensup olmaktan dolayı itham ediyorsunuz. Hem de kapalı kapılar arkasında. İnsanları korkutmaya ve ürkütmeye çalıştığınızda ya kamçılarsınız ya da korkar, ürkersiniz. Başkanımızın, söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman gözümün ne kadar kara olduğunu bildiğini sanıyordum. Bu durum beni kamçıladı. Milyonların benden beklentisi var. Ben de bu sevgiyle yola çıktım. Ölüm kalım olmadığı müddetçe de devam edeceğimi söyledim. Çok hayal kırıklığına uğrattılar ama bu durum beni yolumdan çevirmedi. Ben bu işin buraya gelmesini istemezdim. Bu çok ciddi bir olay.”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın iki konuda kendisine hiçbir şekilde cevap vermediğini belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte birçok karalamaya yanıt olduk. ‘Neden Barcelona’ya sponsor oldular?’ diyorlar. Üniversiteye para bulamıyorlar, benden sebep buluyorlar. Ben de kapalı kapılar ardından konuşmayalım diyorum Başkanımıza… Defterleri açalım, kim sağladığı katkıyı nasıl yazmış, bakalım hep birlikte. Hep açık ve net konuşuyorum. Ne düşünüyorsam ve inanıyorsam onu söylüyorum. Açık ortamda farklı, kapalı ortamda farklı konuşmuyorum. Gelin demokrasi değerlerini en üst seviyeye çıkaralım. FB TV veya başka yerde, fark etmez. Bunun saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Ben her yerde bunu söylüyorum. Her konuda yanıt geliyor. İki konuda yanıt gelmiyor. ‘Gelin defterleri açalım’ ve ‘TV programı yapalım’ konularında yanıt gelmiyor.”