Antalyaspor'da şok ! "Eto'o gitmek istiyor"

Antalyaspor'da şok ! "Eto'o gitmek istiyor"
Güncelleme:

Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o'nun menajeri Wilfried De Happi, Kamerunlu gholcünün takımdan ayrılmak istediğini dile geitrdi.

Antalyaspor' un Kamerunlu dünya yıldızı Samuel Eto'o ile ilgili menajeri Wilfried De Happi birbirinden ilginç iddialarda bulundu.

Antalyaspor'un yönetiminin Eto'o'ya karşı sergilediğini tutumun, yıldız oyuncuyu rahatsız ettiğini ve bu nedenle takımdan ayrılmak istediğini iddia eden Wilfried De Happi, geçen sezon transfer sürecinin son gününde Eto'o'nun takımdan ayrılması için süperstar oyuncuya para teklif edildiğini ileri sürdü. 36 yaşındaki Kamerunlu yıldız oyuncu Eto'o'nun sergilenen bu tutum karşısında kendisine saygısızlık yapıldığını düşündüğünü dile getiren De Happi, geçen sezon başında yaşanan moral bozukluğuna rağmen yıldız futbolcunun sahada farkını gösterdiğini ve takımın ligi ilk beşte tamamladığını dile getirdi.

“ETO’NUN TEK MENAJERİYİM”

Eto'o'nun tek menajerinin kendisi olduğunu söyleyen Wilfried De Happi, “Metin Korkmaz ve Özkan Doğan Eto'o'nun Antalyaspor'a transferinde ortak çalıştığımız kişilerdir. Kesinlikle Eto'o'nun menajeri değillerdir. Ben dört senedir, Eto'o ile çalışıyorum. Dört senedir Eto'o'nun tek menajeri benim” dedi.

“ANTALYASPOR EN İLGİSİZ TEKLİFE SAHİP OLAN KULÜP”

Eto'o'nun 3 yıllık kontratının son senesinde olunduğunu ifade eden Happi, birçok teklif aldıklarını ve Antalyaspor'un bu takımlar içerisinde en düşüğü olduğunu belirtti. Happi, “Eto'o'nun yaşındaki ve kontratının son yılındaki her oyuncu, geleceğini garanti altına almak ister. Hiçbir şekilde kafasında şüphe kalmamasını ister. Birçok kulüpten teklifler alıyoruz ve bu teklifler arasında Antalyaspor en düşük teklife sahip olan kulüp. Eto'o'nun ilk senesinde Çin'deki iki üç kulüpten çok büyük teklifler geldi. İki seneliğine 14 milyon Avroya varan teklifler varken, Eto'o bunları kabul etmedi. Bu teklifleri kabul etmemesinin en büyük sebebi Antalyaspor taraftarları oldu” diye konuştu.

“ETO’O FUTBOLU ANTALYASPOR’DA BIRAKMAK İSTİYORDU”

Eto'o'nun Antalyaspor'da şampiyonluk yaşamak ve bu büyük projenin parçası olmak istediğini söyleyen Happi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eto'o hala iyi performans sergileyecek isteğe, niyete ve hırsa sahip. Antalyaspor'da geçirdiği iki sene içerisinde 38 gol artı 11 asiste katkı sağlayarak ciddi bir performans katkısında bulunmuştur. Ancak şaşırtıcıdır ki; gelen teklifler arasında Antalyaspor'un teklifi en ilgisiz teklif oldu. Hem oyuncuya karşı tavır hem de teklif bakımından da bu hoş değil. Eto'o daha önceki yıllarda futbolu Antalyaspor'da bırakmak istiyordu. Ancak şu an Eto'o' kendine yapılan haksızlıklar olduğunu düşünüyor. Eto'o yeni maceralar, yeni mücadele alanları aramakta. Sonuç olarak Antalyaspor'un teklifi Eto'o'nun Antalyaspor'a verdiği katkıyla örtüşmüyor. Antalyaspor için yaptığı her şeyden sonra, gösterdiği o büyük performanstan sonra Antalyaspor'un yaptığı teklif yetersiz kalıyor. Eto'o yaşı itibariyle son mücadelesini son macerasını yaşamak istiyor” diyerek hayal kırıklığı yaşadıklarını ima etti.

“YÖNETİM TRANSFERİN SON GÜNÜ GİTSİN DİYE PARA TEKLİF ETTİ”

Eto'o'nun geçen sene Çin'den teklif almasına rağmen takımda kaldığını ifade eden Menajer De Happi, yönetimin Eto'o'ya inanmadığını ve geçen sene sezon başında sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Wilfried De Happi, “Yönetim Eto'o'ya inanmadı. Eto'o bunu duyduktan sonra kulüpten ayrılabileceğini, istenmiyorsa başka bir kulübe gidebileceğini söyledi. Ancak transferin son gününe kadar, Eto'o'nun gitmesini istemediklerini söylediler ve gitmesine izin vermediler. Transferin son günü Eto'o'ya takımdan gitmesi için para teklif edildi. Hatta gideceği sonraki kulübünden alacağı ücretle şu anki maaşı arasında fark olursa farkı da Antalyaspor yönetimi karşılayacağını söyledi. Aradaki fark yüksek olunca karşılamayı reddettiler. Eto'o da bu fark karşılanmazsa gitmeyeceğini söyledi. Maaş farkının hepsi karşılanmayınca da Eto'o Antalyaspor'da kaldı” dedi.

“ETO’YO YA ÇOK TEKLİF VARDI AMA ANTAYALSPOR’U TERCİH ETTİ”

Eto'o'ya birçok kulüpten teklif gelmesine rağmen Antalyaspor'u tercih ettiklerini söyleyen Happi, “Eto'o'ya pek çok yerden teklif vardı ama Eto'o Türkiye'ye gelip Antalyaspor gibi çok ciddi bir projesi olan kulüpte oynamak istedi” şeklinde konuştu.

Eto'o'nun geçen sene kadro dışı kalmasından sonra takıma döndüğünü ve geri gelmesinden sonra da Antalyaspor'un ligde tarihinin en iyi sıralamasını aldığını söyleyen De Happi, “Eto'o bu sonuçlardan sonra çok mutluydu. Ancak yönetimde geçen sene olduğu gibi bu sene de ilgisizlikler başladı. Ona rağmen yine de iki asisti var. Bütün Türkiye tekrar Eto'o'nun ne kadar büyük bir yıldız olduğunu görmüş oldu. Beşiktaş'a gitmeyi kabul etmeyip tüm gerginliklerden sonra performansıyla tekrar kendine inanmayanlara kendini göstermiş oldu” diye konuştu.

“ZORLA YAPILMIŞ BİR TEKLİFTİR”

Eto'o'nun bir yıllık kontratının kaldığını ifade eden Menajer Wilfried De Happi, kendilerine tatmin edici bir teklifin yapılmadığını dile getirdi. Happi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oyuncunun bir senelik kontratı kalmış. Kulübe bu kadar katkı vermiş bir oyuncu olarak, tatmin edici bir teklif yapılmadı. Eto'o'nun bu takıma katkı vereceğini geçen sene gördüler. Hala da bunu yapabilir Eto'o. İstatistiklere bakıp da bunu net bir şekilde görebilirler. Bu Antalyaspor'un yapmış olduğu düşük teklif, başka kulüplerin Eto'o'ya olan ilgisinden sonra yapılmış olan bir tekliftir. Bu kadar iyi oyuncular alıp, bu kadar büyük yatırım yaparken Eto'o'yu unutmak kendisi için üzücü bir durum” dedi.

“ANTALYASPOR TARAFTARINA AŞIK”

Eto'o'nun Antalyaspor taraftarına aşık olduğunu dile getiren Happi, “Kendisi her maç sonunda taraftarı ne kadar çok sevdiğini gösterdi. Antalyaspor taraftarı her zaman Eto'o'yu desteklemek için oraya gitti. Eto'o bunu asla unutmayacak. Kendisi Antalyaspor taraftarına aşık. Buradaki büyük aşkı kendisi de hissediyor. Taraftara karşı büyük bir tutku duyuyor. Eto'o, şu anda kendini bir yabancı gibi hissediyor. Yönetimle Eto'o arasında sıkıntılar yaşandı. Yönetimle kendisi arasında bir boşanma var ve bu artık gerçekleşti” şeklinde konuştu.

“KESİN OLARAK AYRILACAK”

Eto'o'nun takımdan kesin olarak ayrılacağını dile getiren De Happi, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizim için gayet net, Antalyaspor başkanına da söyledik. Ortada bir boşanma var. İyi ya da kötü bir boşanma artık var. Eto'o gitmek istediğini dile getirdi. Biz gitmek istiyoruz. Eto'o artık mutsuz ve kafası dolu. Bu saatten sonra iki yol var, ya oyuncunun gitmesine izin verip tekrar mutlu olmasını sağlamak ya da şartları Eto'o'nun mutlu olacağı duruma getirmek. Eto'o'nun önceliği Antalyaspor ama Antalyaspor olmazsa da Türkiye'de kalmak istiyor. Çünkü kendisi Türkiye'de çok mutlu” diyerek sıkıntıları açıklamış oldu.