Derbideki koreografi için olay iddia !

Derbideki koreografi için olay iddia !
Güncelleme:

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı öncesi açtığı 'Ayağa kalk' koreografisi için ortaya olay yaratan bir iddia atıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yle karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan maç 0 - 0'lık sonuçla berabere bitti.

Maçtan önce Ultraslan taraftar grubu kale arkasında “Ayağa kalk” yazılı, içerisinde Hollywood filmi boksör Rocky’nin boks ringinde resmedilen çizimi içeren bir koreografiye imza attı. Görenlerin beğendiği çalışmaya Fenerbahçe taraftarlarından “FETÖ iması”geldi.

Fenerbahçe’nin en çok takip edilen taraftar hesabı 12numara.org’un yaptığı paylaşımlarda, Ultraslan'ın koreografisi ile FETÖ lideri Fethullah Gülen’in son sohbetinde verdiği mesajlar arasında bağlantı olduğu iddia edildi.

Taraftarlar, FETÖ elebaşının son sohbetinin sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" şiirinden bir bölümü değiştirerek okuyup, "Yol bu, yöntem bu; gerisi angarya / Yerlerde süründüğün yeter, ayağa kalk Sakarya!.." ifadelerini kullandığını ve ayağa kalktığına dikkat çekti.

Öte yandan koreografide bulunan Rocky Balboa’nın hikayesinin Pensilvanya’da geçmesi de taraftarlar arasında “tesadüf olmadığı” yorumlarına neden oldu.

Derbideki koreografi için olay iddia ! - Resim : 1

Derbideki koreografi için olay iddia ! - Resim : 2

Derbideki koreografi için olay iddia ! - Resim : 3

Derbideki koreografi için olay iddia ! - Resim : 4

ULTRA ASLAN'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçeli taraftarların iddiaları üzerine, Galatasaraylı taraftar grubu Ultra Aslan açıklama yaptı. İddiaları iddiaları reddeden Ultra Aslan'ın sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Derbide yaptığımız koreografi ile ilgili sosyal medyadaki deli saçması iddiaları maçın sonucu iyi olsa kahkaha atarak izlemek isterdik. Ancak Koreografimiz tüm dünyada ses getirirken ülkemizde sosyal medyadan etki yaratmaya çalışan algı mühendislerine ve bu algıların peşinden giderek aldananlara fırsat vermemek adına açıklama yapma gereği doğmuştur.

Geçtiğimiz yıl Bursa'da açtığımız "SİZ DİZ ÇÖKTÜĞÜNÜZ İÇİN ONLAR BÜYÜK GÖRÜNÜYOR, AYAĞA KALK" pankartı hem takımımızın SON İKİ SEZONDA içinde bulunduğu durumu çok iyi yansıtması hem de çok iyi ifade edilmesi açısından çok fazla beğeni aldı. Fikstürün belli olmasının ardından FB maçında koreografi yapma kararı alındı ve bu beğenilen slogan üzerinden görsel şölen gerçekleşti.

Aylardır çalışmaları süren bir tribün şovunun, birkaç gün öncesinde konuşan, takip etmediğimiz bir “ŞARLATANIN” sözleriyle bağdaştırması çabası kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık olduğunu gibi TÜRK HALKININ AKLIYLA ALAY ETMEKTEN başka bir şey değildir. PARANOYAKLIĞIN zirvesidir.

Geçmişte GODFATHER serisinden, Fred Çakmaktaş’a, Street Fighter oyununa kadar dünyaya mâl olmuş meşhur figürleri görselleştiren Tribünümüz, son koreografide de dünyada ses getirmesi amacıyla Rocky Balboa figürü kullanılmıştır. Bu figür üzerinden saldırılarına devam eden şuursuz kitle ilgili filmin halen tüm mecralarda gösterildiğini unutmaktadır.

Hayatının her anında siyasetten nemalanmak için başkalarını karalamaya çalışan omurgasızların, şartlar ne olursa olsun yıllardır devletin – milletin yanında, bölücülerin ve teröristlerin karşısında aslanlar gibi duran ultraAslan’ı hedefe koyması şaşırtmadı. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz milli refleksleri, Ay-Yıldızlı koreografiyi, sayısız pankartı, yurdun her köşesinde millet evlatları için açtığımız kütüphaneleri ve sayısız işi görmezden gelen bu ŞARLATANLAR; yıllardır bulaştıkları pislikleri bize atmaya çalışırken aslında o çamur deryasının içinde nasıl boğulduklarını resmetmektedir.

Bugünün FİRARİ TERÖRİSTLERİNE Fenerbahçe forması giydirerek Başkan seviyesinde Samandıra’da ağırlayan zihniyetin İNTERNETTEKİ GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞU 12numara ve Fetöcübaşı İhsan Kalkavan ile 3 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK sevinci yaşayan VATAN HAİNLERİNİN, vatan millet sevgisini her zaman ortaya koyduğu ultraAslan’a attığı bu iftiraların hesabını hukuk önünde sormak için GEREKLİ TÜM GİRİŞİMLERDE DERHAL BULUNACAĞIMIZI DUYURUYORUZ!

ALAYINZA GALATASARAY!

ALAYINIZA ultraAslan…”