Faruk Süren'den adaylık için tek şart !

Faruk Süren'den adaylık için tek şart !
Güncelleme:

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, yeniden aday olup olmayacağı sorusuna “O dönem ağzımın payını aldım. Benim başkan adayı olmam için bütün camia bir araya gelmeli” şeklinde yanıt verdi.

Galatasaray’ın 26 Mayıs'ta yapılması kesinleşen kongresi öncesi eski başkanlardan Faruk Süren adaylık sinyali verdi ama şartlarını da ortaya koydu. SÖZCÜ'ye açıklamalar yapan Faruk Süren başını Celal Gürcan'ın çektiği genç kongre üyelerinin yarışa girmesi için teklif yaptığını belirterek “Ama 100-200 kişinin isteği ile başkan adaylığım olmaz. Bir konsensüs oluşması lazım. Bütün camia bir araya gelmeli” dedi.

1999-2001 arasında başta UEFA Kupası olmak üzere Galatasaray’ın 14 kupa kazandığı döneme imza atan Faruk Süren, şunları söyledi:

“Arkamda kan ve gözyaşı bıraktım. Galatasaray'dan giderken arkamızdan teneke bağladılar. Bir benim bir de Adnan Polat'ın. Bunu yapanlar da kulübü 300 ve 400 milyon Euro zarar ettirenleri ibra edenler. Kulübe başkan olacak kişinin ilk görevi birlik ve beraberliği sağlamak olmalıdır. Galatasaray'da sadece maddi değil manevi problemler de var. Bu kadar tahribatın altından bir-iki kişi kalkamaz. Liseli ya da lisesiz, herkes el ele verecek.”

Faruk Süren'den adaylık açıklaması !Faruk Süren'den adaylık açıklaması !

 

“ADAY OLURSA KAZANIR”

Faruk Süren'e aday olması için teklifte bulunan grubun başında yer alan Celal Gürcan, Galatasaray'ın camiayı derleyip toparlayacak bir başkana ihtiyacı olduğunu söyledi. Gürcan “Faruk ağabeyle ‘nasıl bir çıkış olabilir, ne yapabiliriz'i konuştuk. Kulüpteki ayrışmaları ortadan kaldırabilir. Faruk Süren aday olursa zaten kazanır” dedi.