Mata'nın çağrısına Hasan Ali'den yanıt

Mata'nın çağrısına Hasan Ali'den yanıt
Güncelleme:

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım, Juan Mata'nın öncülük ettiği "Common Goal" kampanyasına katıldığını açıkladı.

Manchester United ‘ın İspanyol yıldızı Juan Mata, Ağustos ayı başında futbol dünyasının aktörlerine maaşlarının %1’ini hayır kurumlarına bağışlamaları için çağrıda bulunmuştu.

Juan Mata’nın öncülük ettiği “Common Goal” kampanyasına futbol dünyasının katılımı sürüyor. Son üye Türkiye’den Hasan Ali Kaldırım oldu. Hasan Ali, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu harekete destek verdiğini duyurdu.

Mata’nın, “Biz hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz için şanslıyız. Gelin aynı umudu taşıyan tüm çocuklara yardım edelim” diyerek başlattığı “Common Goal” hareketine Bayern Münih stoperi Mats Hummels, Juventus stoperi Giorgio Chiellini gibi ünlü isimlerin de yer aldığı bir grup futbolcu katıldıklarını açıklamıştı.

Bu halkaya son dahil olan bir diğer isim ise Hoffenheim teknik direktörü Julian Nagelsmann olmuştu.

Juan Mata ve ‘Common Goal’ kampanyası…

Dünya futbol kamuoyu, futbolcular için ödenen astronomik rakamları ve bunun transfer piyasasına yansımalarını konuşadursun, futbolun beşiği İngiltere'den sivil toplumun gelişmesi için önemli bir çağrı geldi. Fransız futbol takımı Paris Saint-Germain (PSG), Brezilyalı hücum oyuncusu Neymar'ı transfer etmek için 222 milyon Euro ödese de, İngiliz takımı Manchester United'da oynayan Juan Mata yaptığı çağrıyla futbolun öteki yüzünü gösterdi. İspanyol oyuncu Mata geçen cuma, tüm profesyonel futbolcuların Common Goal vakfının toplumsal sorumluluk projesini desteklemesi için çağrıda bulundu.

Street Football World (Sokak Futbolu Dünyası) adlı sivil toplum kuruluşu tarafından başlatılan proje, futbol oyuncularının gelirlerinin yüzde1'ini hayır kurumlarına bağışlamasını ve yaratılacak fonla sosyal değişimi ve dayanışmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

29 yaşındaki İspanyal futbolcu yaptığı açıklamada ise “Ben bir şeyler başlattım, umut ederim bu, az da olsa dünyayı değiştirecek. Ve yine umut ediyorum ki, dünya üzerindeki öteki futbolcular bu projede bana yardım edecek” dedi.

Orta saha oyuncusu Mata, Player's Tribune sitesinde yazdığı makalede, uzun süredir hayır kurumlarıyla beraber çalıştığını fakat Hindistan'ın Mumbai şehri ziyaretinde, gecekondulardaki çocukları gördüğünde, “Hiçbir çocuk bu şekilde yaşamamalı” düşüncesinin kendisini tetiklediği belirterek söz konusu projede yer aldığını söyledi. Mata, ilgili makalede “Yardım yapmaları için tüm futbolculara çağrı yapmak istiyorum. Bizim birçok fırsatımız var çünkü çocuk oyunu oynuyoruz. Biz çok şanslıyız çünkü bir rüyayı yaşıyoruz. O halde, dünyanın her yerindeki çocukların aynı ışığa ve aynı nimetlere sahip olması için birleşip, yardım edelim” ifadelerini kullandı.

Mata aynı zamanda 2015'de 9.4 milyon Avro olan gelirinin yüzde 1'lik kısmını (senelik olarak yaklaşık 90 bin Avro) Common Goal vakfının projesine bağışlayacak.

Not: Küresel futbol endüstrisi 30 milyar Avro'ya dayanmışken, İspanyol futbol takımı Barcelona'dan PSG'ye transfer olan Neymar'ın transferinin sadece yüzde 1'i Common Goal'e yatırılsaydı, vakfın kumbarasına 2 milyon Avroluk bir gelir girmiş olacaktı.