Mehmet Demirkol fena patladı !

Mehmet Demirkol fena patladı !
Güncelleme:

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi yorumlayan spor yazarı Mehmet Demirkol, Hasan Ali Kaldırım'ın penaltı olduğu iddia edilen pozisyonunu değerlendirdi.

Süper Lig’in 9. haftasında oynanan az pozisyonlu ve golsüz geçen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor.

Özellikle Cüneyt Çakır’ın verdiği ve vermediği kararlar tartışılmaya devam ediyor. Büyük eleştiri alan Cüneyt Çakır’ın performansını NTV Spor’da yayınlanan ‘Spor Servisi’ programında değerlendiren spor yazarı Mehmet Demirkol, eski hakem Deniz Çoban’ın köşesinde yazdığı bir detaya dikkat çekti. Cüneyt Çakır’ın kötü maç yönettiğini savunan Mehmet Demirkol, Hasan Ali Kaldırım’ın penaltı olduğu iddia edilen pozisyonu hakkında herkesin kuralı bilmeden yorum yapmaya çalıştığını söyledi.

Deniz Çoban’ın yazısına göre Cüneyt Çakır’ın penaltı vermeme kararının doğru olduğunu belirten Mehmet Demirkol, şunları söyledi:

“Deniz Çoban köşesinde hakem hocası Rossetti’nin hafta arasında bu tür pozisyonların penaltı olmadığını hakemlere anlattığını yazdı. Böyle durumlarda oyuncunun destek eli olduğu için penaltı çalınmamasına karar verilmiş. Peki bunu biz neden bilmiyoruz? Bize ne zaman söyleyeceksiniz? Biz hepimiz kurallarını bilmediğimiz bir oyun hakkında yorum yapmaya çalışıyoruz. Böyle iş mi olur? Bunlar sezon başında herkese anlatılır. Çok mu zor bunu yapmak. Biz de hangi pozisyona ne yorum yapacağımızı biliriz. Kurallarını bilmediğimiz bir oyunu oynayamayız ki… Futbolcu kuralları bilmiyor. Teknik direktörler kuralı bilmiyor. Spor yazarları kuralı bilmiyor. Hakem yorumcuları kuralı bilmiyor. Meğer Rossetti hafta içinde Hasan Ali’nin pozisyonunun penaltı olmadığını söylemiş. Bu arada pozisyonun neden penaltı olduğunu ben hala bilmiyorum. Böyle iş mi olur!”

Maçın hakemi Cüneyt Çakır hakkında yazılan yazıları da okuduğunu belirten Mehmet Demirkol “Bütün hakem yorumcularının ortak fikir belirttiği pozisyon neredeyse yok. Öyleyse Cüneyt Çakır’ın bu kadar çok eleştirilmesini anlamıyorum” dedi.