Mehmet Demirkol'dan Atiba önerisi

Mehmet Demirkol'dan Atiba önerisi
Güncelleme:

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Futbol Federasyonu'nu eleştirirken "Atiba federasyon başkanı olsun" sözlerini kullandı.

TFF ve Yıldırım Demirören'i istifaya davet eden Demirkol, "Geçen sezon Kadınlar Ligi şampiyonunun 50 binlik primini, 4 ay ödemeyen bir federasyondan bahsediyoruz. Böyle bir federasyon. Dünyadan haberleri yok. Bu iş bitmiştir. Devam etmesine gerek yok. Bu gitsin, bu gelsin mevzusu da gelsin. Sistemi değiştirmemiz lazım." dedi.

Eleştirilerini sürdüren Mehmet Demirkol, "Türk futbolunu şımarık zengin çocuklarının oyuncağı olmaktan çıkarmamız lazım. Bu bir iş. Bu işi yapabilecek olanlar gelsin. İyi sosyologlar, iyi pazarlamacılar, iyi ekonomistler, dünyayı tanıyan eski futbolcularımız olacak. Bir ekip kurmamız lazım. Bir futbol direktöründen bahsetmiyorum. Bir direksiyondan bahsediyorum. Metodu doğru koyalım. Doğru çalışalım." ifadelerini kullandı.

Atiba'nın "Yabancı oyuncuların sayısından bahsederken o yabancıların niteliği de çok önemli. Ama temel mesele, oyuncular nasıl yetişiyor, hangi koşullarda eğitiliyorlar, altyapı sistemleri nasıl çalışıyor?" açıklamalarından sonra Demirkol, "Atiba, federasyon başkanı olsun!" sözlerini kullandı.