Mesut Özil'den Erdoğan fotoğrafı için açıklama

Mesut Özil'den Erdoğan fotoğrafı için açıklama
Güncelleme:

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya'da büyük tepki almasına sebep olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çekildiği fotoğraf ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Almanya basını da, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti ve sonrasında çekilen fotoğraf nedeniyle eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Uzun süre tartışılan olay ile ilgili Arsenal’de forma giyen Mesut Özil, ilk kez bir açıklama yayınladı. Sosyal medya hesabından uzun bir paylaşımda bulunan Mesut Özil, yaptığı görüşme ve çektirdiği fotoğrafın arkasında olduğunu söyledi. Son zamanlarda yaşananları düşünmek için fırsat bulduğunu söyleyen Mesut Özil, düşüncelerini ve duygularını takipçileri ile paylaşmak istediğini belirtti.

Fotoğrafın politik bir amaç taşımadığının altını çizen Mesut Özil, şu açıklamayı yayınladı:

“Almanya’da büyüdüm ama kökenlerim Türk… İki kalbim var; Biri Türk, biri Alman… Annem, çocukluğumdan beri herkese saygılı olmam gerektiğini ve nereden geldiğimi unutmamamı söylerdi. Recep Tayyip Erdoğan’la Londra’da buluştum. O buluşmada çekilen fotoğraf, Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Bazı insanlar beni yalancılıkla, düzenbazlıkla suçladı ama o fotoğrafın politik bir amacı yoktu. Alman medyası ise durumu farklı yansıttı. Sayın Erdoğan’la buluşmayı reddetmek, atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için kimin devlet başkanı olduğunun önemi yok. Eminim ki Kraliçe ve İngiltere Başbakanı May de Sayın Erdoğan’ı ağırladıklarında aynı saygıyı göstermiştir. Son seçimde ya da ondan önceki seçimde, ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim.”

NE YAŞANMIŞTI?

İngiltere Premier Lig’de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra’da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişlerdi. Bu fotoğrafın ardından Almanya’da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a sert eleştiriler yapılmıştı.

Almanya Futbol Federasyonu ise olayı yönetememekten dolayı tepki görmüştü.

Mesut Özil'den Erdoğan fotoğrafı için açıklama - Resim : 1

Klopp’tan Mesut ve İlkay açıklamasıKlopp’tan Mesut ve İlkay açıklaması