Ömer Çatkıç ByLock'tan gözaltına alındı

Ömer Çatkıç ByLock'tan gözaltına alındı
Güncelleme:

Eski Milli kaleci Ömer Çatkıç, FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlendi.

Sabah saatlerinde, eski milli kaleci Ömer Çatkıç’ı adresine giden ekipler eski milli kaleci gözaltına aldı. Çatkıç’ın cep telefonuna da ele konuldu.

Operasyonun terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi. Çatkıç’ın FETÖ’nün kriptolu yazışma programı Bylock kullandığı iddia ediliyor. Çatkıç, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

BEINSPORTS GÖREVİNE SON VERDİ

Bu gelişmenin ardından beIN Sports kanalının Ömer Çatkıç'ın görevine son verdiği iddia edildi.

ÖMER ÇATKIÇ KİMDİR?

Futbola Eskişehirspor’un altyapısında başlayan Ömer Çatkıç, 1992-1993 sezonunda as takıma geçerek profesyonel kariyerine başladı.

6 sezon Eskişehirspor’da oynadıktan sonra 1997-1998 sezonunun devre arasında Gaziantepspor’a transfer olarak Süper Lig’de forma giymeye başladı.

Ondan sonra Bursaspor ve Gençlerbirliği takımlarında da oynadı. Türkiye Millî Futbol Takımı’nın dünya üçüncüsü olduğu 2002 Dünya Kupası’nın kadrosunda yer aldı.

Millî takım sonrası Gaziantepspor’da oynamaya devam etti. 2008 yazında Antalyaspor ile sözleşme imzaladı.

2012 yılına kadar Antalyaspor takımında forma giyen Çatkıç, Antalyaspor’un kötü gidişatı ve takımın Hakan Arıkan’ı transfer etmesinin üzerine kadro dışı bırakıldı.

Adı bir süre Karşıyaka SK ile anılsada Orkun Usak’ın Denizlispor ile anlaşamaması üzerine Denizlispor lie anlaşmıştır. Fakat ‎28 yıldır Süper Lig kulüplerinde ve (A) Millî Takım bünyesinde futbol hayatını sürdüren kaleci Ömer Çatkıç 15 Ağustos 2012 tarihinde futbolu bıraktığını açıklamıştır.