Rıdvan Dilmen: "Terim 1.30'da beni aradı..."

Rıdvan Dilmen: "Terim 1.30'da beni aradı..."
Güncelleme:

Spor yorumcusu ve yazarı Rıdvan Dilmen, Galatasaraylı Gomis'in durumunu değerlendirirken, kendisi ile Fatih Terim arasında eski yıllarda geçen bir olayı örneklendirdi.

İşte Dilmen'in sözleri...

Fatih Terim dersini verdi gibi bir durum olmamalı. Gomis kazanılması gereken bir oyuncu, Fatih Terim de tecrübeli bir adam. "Gomis'e ders verdi, kenarda oturttu" gibi bir algı yaratmak doğdu değil. Bak oyuncu küskün girdi.

 Fatih Terim'in Hagi'yi yönetmekle genç oyuncuyu yönetmesi arasında fark vardır. Ulu orta Hagi'ye kızamayabilirsin ama diğer oyunucuya yapabilirsin. Futbol hayatımın sonlarına doğru geliyorum; Fatih Terim'e karşı oynuyorum. Piontek de teknik direktör..

O dönemler futbol mantalitesini değiştirmişti. Beni milli takıma çağırdılar, yardımcı hoca da Fatih Terim. Tanju, Metin gibi oyuncular var. Akşam toplantı yaptı, İzmir'deyiz. Toplantının sebebi ben. "Ben Türkiye'ye geldim, Rıdvan diye bahsettiler ben bir şey görmedim" dedi.

Ben 'oynatırsanız oynarım' dedim. Açık sözle bana oynamayacağımı söyledi. Gece saat 1.30'da telefon çaldı. Fatih hoca. "Oda numarası 350'ye gel" dedi. "Yarın sen oynuyorsun" dedi. "Ben kefil oldum, sana inanıyorum" dedi. Çok sıcaktı, hakkiaten de çok güzel oynadım. "Yorgun olan var mı" dedi hoca devre arasında, ben elimi kaldırdım. Hoca elime vurdu. "O oynayacak" dedi. Hakkiaten 2. yarı daha iyi oynadım.

Lucescu - Sergen ilişkisi, çok tasvip etmem ama... Onu 20 yaşında yakalasa daha farklı bir yerlere geldi. Gomis elindeki en iyi santrfor olarak görüyor. Bu tip oyuncuları kazanamazsınız, kaybedersiniz. 3-4 tane atsa bence kendine gelir. Taraftarın çok sevdiği bir oyuncudan bahsediyoruz.