TFF derbi kararını o madde üzerinden verdi !

TFF derbi kararını o madde üzerinden verdi !
Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesi üzerinden verdiği karar sonrası kafalarda 'o maddenin içeriği nedir?' sorusu oluşmaya başladı. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu, güvenlik gerekçesiyle tatil edilen Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi için kararını verdi; Derbi, 57. dakikada seyircisiz olarak kaldığı yerden devam edecek. Fenerbahçe Beşiktaş derbisi 2 ya da 3 Mayıs’ta oynanacak.

Peki Türkiye Futbol Federasyonu bu kararını hangi gerekçe ile aldı? Türkiye Futbol Federasyonu, derbinin tekrar oynatılması kararını, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20.maddesine dayanarak verdi.

Maçın iptal edilme prosedürü olarak, ”Güvenlik gerekçesini” değerlendirme dışı bırakan TFF Yönetimi, 20.maddede yer alan ‘zorlayıcı sebeplerden’ dolayı maçın tekrarına karar verdi.

İŞTE O MADDE:

MADDE 20 – DİĞER NEDENLERLE MÜSABAKANIN TAMAMLANAMAMASI

(1) TFF, 19. maddede belirtilen hallerin dışında ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde ise yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir.

(2) Müsabakanın başka bir gün yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına veya yeniden oynanmasına karar verildiği takdirde, kişilerin müsabakada yer alma uygunluğu açısından bu talimatın 18. maddesinde yer alan hükümler kıyasen uygulanır.

MADDE 18- MÜSABAKANIN ERTELENMESİNİN SONUÇLARI

(1) Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir.

(2) Ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da, erteleme müsabakasının oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler.

(3) Ertelenen müsabakanın, oynanması gereken tarihte müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler, erteleme müsabakası tarihindecezalı veya idari tedbirli ise erteleme müsabakasına katılamazlar.