Süper Lig yıldızları 2. Lig'de

Süper Lig yıldızları 2. Lig'de
Güncelleme:

Beyaz ve kırmızı grupta toplam 36 takımın yer alacağı ligde takımlar 1. Lig'e yükselme yolunda transferlerini tamamladı.

2016-2017 sezonu yarınki maçlarla başlayacak Spor Toto 2. Lig'de, Süper Lig'de önemli başarılar yakalamış Serkan Balcı, Mert Nobre ve Gökhan Ünal gibi isimler mücadele edecek.

Genç isimlerin yanı sıra  tecrübeli futbolcularla kadrolarını güçlendiren ekipler, Süper Lig'de top  koşturmuş oyuncuları de kadrolarına dahil etti.
 
Daha önce Süper Lig'de en az 1 kere mücadele etmiş oyuncular içinde  beyaz grupta 76, kırmızı grupta ise 82 isim bu sezon Spor Toto 2. Lig'de forma  giyecek.
 
Yıldızlar 2. Lig'de

 
Geçen sezon Spor Toto 3. Lig'de mutlu sona ulaşan Büyükşehir Belediye  Erzurumspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da forma giyen Mert Nobre'yi kadrosuna  dahil etti.
 
Daha önce Süper Lig'de 424 maça çıkan Serkan Balcı MKE Ankaragücü'nde,  261 Süper Lig müsabakasında mücadele eden Gökhan Ünal ile 229 maçta ter döken  Erman Kılıç, Menemen Belediyespor adına mücadele verecek.
 
En "süper"i Bucaspor
 
Süper Lig'de İzmir'i en son temsil eden takım olan Bucaspor, tek sezon  yer aldığı Süper Lig'den düştükten sonra 1. Lig'e de veda etmişti. Son dönemde  ekonomik sorunlar yaşayan Spor Toto 2. Lig temsilcisi, eski oyuncularına olan  borçları yüzünden transfer yapamıyordu.
 
Bu yasağı kaldıran sarı-lacivertli ekip, Emre Toraman, Emin Aladağ,  Sertan Vardar gibi Süper Lig tecrübesi  olan 11 isimi kadrosunda bulunduruyor.
 
 Spor Toto 2. Lig'deki 36 takım içinde Kayseri Erciyesspor ve Sivasspor  Belediyespor dışındaki takımların hepsinde Süper Lig tecrübesi olan en az 1  futbolcu yer alıyor.
 
Uzun yıllardır Süper Lig'den uzak kalan MKE Ankaragücü'nün de  kadrosunda Süper Lig geçmişi olan 10 futbolcu bulunuyor.
 
Süper Lig'de 100 ve üzeri maça çıkıp bu sezon 2. Lig'de yer alacak  isimler ve Süper Lig'deki maç sayıları şöyle:
 
Serkan Balcı (424) MKE Ankaragücü, Mert Nobre (291) Büyükşehir  Belediye Erzurumspor, Gökhan Ünal (261) Menemen Belediyespor, Erman Kılıç (229)  Menemen Belediyespor, Ragıp Başdağ (196) Konya Anadolu Selçukluspor, İbrahim  Dağaşan (187) Menemen Belediyespor, Engin Baytar (170) Büyükşehir Belediye  Erzurumspor, Bekir Ozan Has (170) Fethiyespor, Emre Toraman (164) Bucaspor,  Sezgin Coşkun (163) MKE Ankaragücü, Fahri Tatan (157) Büyükşehir Belediye  Erzurumspor, Gökhan Süzen (142) Tokatspor, Serhat Akyüz (128) Büyükşehir Belediye  Erzurumspor, Oğuzhan Bahadır (109) Kırklarelispor, Ahmet Arı (107) Menemen  Belediyespor.