''Burak Yılmaz'a yazık oluyor''

''Burak Yılmaz'a yazık oluyor''

Galatasaray ve Fenerbahçe ile daha önce şampiyonluk yaşayan Mustafa Denizli pazar günü oynanacak derbi hakkında konuştu.

Mustafa Denizli, maç öncesinde Fenerbahçe’nin Galatasaray’a göre bir adım önde olduğunu iddia ederken derbi ile ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı…


'BENİM DÖNEMİMDE F.BAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTU'

“Benim Galatasaray’ı çalıştırdığım dönemde Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki Galatasaray derbilerinde sonraki yıllardaki gibi bariz bir üstünlüğü yoktu. Bu sezon Fenerbahçe, Galatasaray’dan daha kompakt bir görüntü sergiledi”

'G.SARAY'IN İŞİ ZOR GÖRÜNÜYOR'

“Galatasaray, bir türlü tempo olarak, kolektif oyun olarak, oyuncuların çoğu da bireysel performans olarak arzuladığı seviyeyi yakalayamadı. Son dönem verilerine göre Galatasaray’ın Kadıköy’de puan alma şansı zor gözüküyor. Ama futbolcuların kendi içinde yaşadıkları ve yaşattıkları işi tersine çevirebilir”

'MANCINI CITY'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ AMA...'

“Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kimyası, Manchester Derbisi’ninkine benzemez. Mancini, Manchester Derbileri’nin kaderini değiştirdi ama Galatasaray’da sezonun ikinci hocası olduğu için o dönem şartlarına göre geride. Derbilerden önce teknik direktörler, kendi sahaya sürecekleri 11 kadar, rakibin muhtemel 11’i üzerine de kafa patlatmalılar. Bu kritik derbi öncesi bu her iki teknik direktör açısından da belirleyici olacak.”

'BLOKLAR ARASI BAĞLANTI DİYE BİR ŞEY YOKTUR'

“İyi teknik adam, derbilerde eksilerden artı çıkartır. Derbilerde belirleyici olan en önemli faktörlerden birisi budur. Takım dediğin tek bir bloktur. O yüzden takım içinde bloklar arası bağlantı olmaz, olamaz! Bir teknik direktör ‘Bloklar arası bağlantıda sıkıntı çektik’ diyorsa o zaman o teknik adam zaten düzgün bir takım kuramamış demektir. Takım olmanın birinci şartı zaten tek bir blok halinde oynamayı, oynatmayı bilmektir. Futbol sahasında ‘bloklar arası bağlantı’ diye bir şey yoktur. ‘Bloklar arası bağlantı’ ancak langırtta olur, çünkü langırtta oyuncular sabittir!”

'EN BAŞARILI TOP KESEN DROGBA'

“Galatasaray’ın savunmada yan toplar, duran toplarda en fazla, en başarılı top kesen oyuncusu takımın en ileri ucunda oynayan oyuncusu Drogba. Drogba bu toplarda ön plana çıkıyorsa, Galatasaray savunmasının bu toplarda büyük zaafları var demektir! Galatasaray’ın defansif zaafları çok. Mesela Kopenhag maçında Galatasaray oynadığı daha doğrusu oynayamadığı futbolla beni büyük hayal kırıklığına uğrattı”

'3 FORVET SIKINTI YARATIR'

“Galatasaray’ın saha yerleşimi son derece sıkıntılı. Bu elbise bu bedene uymuyor hissi uyandırıyor. Galatasaray’ın Kopenhag’a yenilmesi kimilerine normal gözüküyor olsa da bana göre hiç normal değil! Galatasaray, derbide aynı anda Drogba-Burak-Umut’la başlarsa sahaya yerleşimi çok sıkıntılı olur. Devler Ligi maçları için de aynısı geçerli! Aynı anda Drogba-Burak-Umut’lu ilk 11 denemesi Galatasaray’ın müthiş aleyhine olur. Daha önce denendi ve sonuç alınamayacağı görüldü.”

'OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ'

“Derbideki oyuncu değişiklikleri teknik adamların sahaya süreceği 11’ler kadar önemli. Maça nasıl başlayacağınız önemli ama nasıl bitireceğiniz daha önemli. Bu derbide 11’de başlamayan oyuncu gurur meselesi yapmamalı, küsmemeli. Derbide ilk 11’ler kadar oyuncu değişikliklerini de hesaba katmalısınız. İlk 14’ler çok daha önemli yani”

'G.SARAY KAZANAMAZSA TOPARLANAMAZ'

“Galatasaray, bu derbiyi kazanamazsa bir daha toparlanması zor olur! Tekrar toparlanması bir sezondan daha fazla zaman alabilir. Derbide rakibin beklemediği bir başlayış ve devam ediş kazananı belirler”

'SPOR YORUMCULARI HATALI YÖNLENDİRİYOR'

“Son zamanlarda Türkiye televizyonlarında futbolu teknik açıdan yorumlayanlar inanılmaz hatalar yapıyor, izleyicileri yanlış yönlendiriyorlar. Bu iş o kadar kolay değil! Fenerbahçe de üst düzey futbol oynamıyor. Oyun içerisinde çok kopuk oynuyor.”

'F.BAHÇE 1 ADIM ÖNDE'

“Fenerbahçe, son haftalarda hep 90 artılarda gol atıp kazanıyor. Bu çok ekstrem bir durum. 90 artılarda gelen galibiyetleri çıkarınca, Fenerbahçe’nin Galatasaray ile puanı eşit çıkıyor. Sezonun kalanında maç süreleri bu tip galibiyetlere yetmeyebilir. Bunlar hep sıkıntılı galibiyetler. Ama Fenerbahçe takımının kendisine güvenini arttıran galibiyetler oldular. Bu açıdan bakarsak Fenerbahçe, Galatasaray’a göre bir adım önde”

'G.SARAY'A SOL BEK LAZIM'

“6 +0+4 kuralında Fenerbahçe, yerli oyuncu kontenjanı açısından Galatasaray’a göre daha avantajlı. Galatasaray, ara transferde mutlaka yerli bir sol bek bulmalı”

'BURAK'A YAZIK OLUYOR'

“Bruma, Galatasaray’ın hücum gücünü en üst düzeyde aktif tutacak oyunculardan birisi. Bruma, çizgide veya çizgiden içeri kat ederken Galatasaray’ın en etkili oyuncusu. Burak Yılmaz, santrforda değil de çizgide oynayınca hem Burak’a hem de Galatasaray’a yazık ediliyor”

'GÖKHAN ZAN HEPSİNDEN İYİ'

“Gökhan Zan yokken Semih de iyi oynamıyor. Hâlbuki Gökhan Zan sakat değilse Dany’nin de Chedjou’nun da gerisinde bir savunmacı değil!”

'MUSLERA'NIN OLMAMASI BÜYÜK ŞANSSIZLIK'

“Muslera’nın olmaması Galatasaray’daki 20 adamı da olumsuz etkiler. Eray, mükemmel dahi oynasa Galatasaray takım arkadaşlarının kafasındaki soru işaretlerini engelleyemez.”

'VOLKAN ERAY'DAN ÖNDE'

“Volkan aslında derbilerde farklı kalitede oynamıyor. Sadece derbideki bir takım farklı davranışları akılda kalıyor. Ama takım arkadaşları açısından Volkan ve Eray’ı değerlendirince Volkan bir adım önde! Maç Kadıköy’de değil de Arena’da olsaydı, takım psikolojileri açısından daha farklı olabilirdi.”
 

Akşam