Carlos'a göre derbinin favorisi...

Carlos'a göre derbinin favorisi...

Roberto Carlos, hafta sonu oynanacak derbide Fenerbahçe'nin favori olduğunu söyledi.

Sivasspor'un başında bu sezon iddialı işlere imza atmaya çalışan ve hedefiniAvrupa kupaları olarak gösteren Roberto Carlos, Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu. Süper Lig'de yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisindenTürkiye'de yaşanan sol bek krizine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Carlos, sarı-kırmızılı ekibin Kadıköy'de işinin zor olduğunu düşünüyor.

"G.SARAY'IN İŞİ ZOR"

Galatasaray'ın şansının az olduğunu düşünen Carlos, "Derbi Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe favori. Çünkü Şükrü Saracoğlu'nun atmosferi bambaşka. Tüm rakiplerin korkulu rüyası. Galatasaray için psikolojik baskı da var. Seyirci baskısı var. G.saray'ın işi zor. Bu atmosferi ben de yaşadım. Kadıköy bir büyü. Böyle bir atmosferde Fenerbahçe kazanır. Eğer TT Arena'da oynanmış olsaydı daha dengeli maç olurdu." dedi.

"İLK 4'TE OLMAK İSTİYORUZ"

Sivasspor'un zirvede yer alması için çalıştıklarını belirten Carlos, "Kazanarak devam etmek, bu ortamı sürdürmek önemli. Lig sonunda Sivas'ın en azından ilk dörtte olması için çalışıyoruz. Şu an çok memnunum. Fakat futbolda hiçbir zaman her şeyin kusursuz olduğunu düşünemezsiniz." ifadelerini kullandı.

"TERİM İÇİN ZAMAN YETMEDİ"

Milli Takım'ın Brezilya'ya gidememesini değerlendiren Roberto Carlos, "Mili Takım'ın Brezilya'ya, Dünya Kupası'na gidememesi çok üzücü. Fatih Terim takımın başına getirildi ama bence hazırlık yapabilmesi için yeterli zamanı olmadı. Normalde Türkiye o gruptan çıkabilecek güçteydi. Fakat maalesef ki olmadı." diye konuştu.


NE DE OLSA ESKİ FENERLİ

2007-2010 sezonları arasında Fenerbahçe'de forma giyen ve oynadığı futbolla sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Roberto Carlos, sarı-laciverli takımda 66 maçta 6 gol atmıştı. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Brezilya'nın Corintihans takımına transfer olmuştu. Brezilya'da 1 sezon oynadıktan sonra Rusya'nın yolunu tutan Carlos,Anzhi Mahaçkale'de Hiddink'in yardımcı antrenörlüğünü yapmıştı.