Çaykur Rize'de Kweuke şoku !

Çaykur Rize'de Kweuke şoku !
Güncelleme:

2013’te Sparta Prag’dan Çaykur Rizespor’a transfer olan ve geldiği günden bu yana müthiş bir performans ortaya koyan Leonard Kweuke, takımın sıkıntılı durumu nedeniyle yol ayrımında.

Devre arasından önce yönetimin sözleşmesini 2022’ye kadar uzattığı Kamerunlu forvet, Rizespor’un küme düşmesi halinde takımdan gitmeyi planlıyor. Çünkü yıldız golcü alt ligde oynamak istemiyor.
 
Yaşadığı sakatlıklarla rağmen elinden geleni yapan, pek çok maça iğneyle çıkan Kweuke 24 lig karşılaşmasında 12 gol atarken, takımını adeta sırtladı. Ancak onun çabası mevcut tabloda yeterli olmadı. 30. hafta itibariyle Rizespor 16. sırada, 4 maç kala üstündeki Kayserispor’un tam 6 puan arkasında. Karadeniz ekibinin kümede kalması neredeyse imkansız olarak adlandırılıyor, sezon sonunda Kweuke için ayrılık yolu gözüküyor. Maaşı çok yüksek Yakın çevresine son maça kadar Rizespor’un ligde kalması için mücadele edeceğini söyleyen Kweuke, Karadeniz ekibinin düşmesi durumunda sezon sonunda Başkan Metin Kalkavan ile görüşecek ve gitmek istediğini iletecek.
 
Yıllık yaklaşık 1 milyon Euro (4 milyon TL) garanti ücret alan Kweuke’nin bu maaşının alt ligdeki gelirlerle karşılanması zaten çok zor. Yönetimin de bunu göz önünde bulundurarak Kweuke’ye izin vermesi bekleniyor. İlk talibi Osmanlıspor Sezon başında ve devre arasında Osmanlıspor’un ciddi şekilde gündeminde olan Leonard Kweuke, hâlâ Başkent ekibinin radarında.
 
Osmanlıspor, 35 yaşındaki Webo’nun yerine 30 yaşındaki Kweuke’yi kadrosuna kazandırmak istiyor. Süper Lig’de 4. sezonunu geçiren Kamerunlu futbolcunun takıma direkt olarak uyum sağlayabileceğini düşünen Mor-Sarılılar, Kweuke’yi 1 milyon Euro’nun üzerinde bir teklifle ikna etmeye hazırlanıyor. Kweuke’nin adı lig bitmemesine rağmen Bursaspor ve Alanyaspor’la da anılıyor.

Fanatik