Galatasaray ve Trabzonspor Fenerbahçe için dua ediyor

Galatasaray ve Trabzonspor Fenerbahçe için dua ediyor
Güncelleme:

Avrupa Kupasına katılmak için Trabzonspor'la savaşa giren Galatasaray, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nı almasını bekliyor.

Galatasaray ligde 4., Trabzonspor 5. sırada. Bu iki ekip de ilk 4'te yer alarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmaya çalışıyorlar. Ancak bu iki ekipten birisi ilk 4'ün dışında kalacak. 5.sıraya düşecek ekip için iki farklı senaryo var. Eğer Türkiye Kupası'nı Başakşehir ya da Fenerbahçe alırsa kupa kontenjanı kalkacağı için Avrupa Ligi'ne gidecek 3.takım ligde 5.sırada yer alan takım olacak. Ancak Konya ya da Kasımpaşa kupayı müzesine götürürse 5'incilik Avrup için yetmeyecek. Ayrıca Antalya'nın da beşincilik şansı olması buradaki hesapları biraz karıştırıyor.

LİGİN ZİRVESİ ATEŞTEN GÖMLEK

Şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, Devler Ligi'ne razı kalabilir. Başakşehir şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne gitme ihtimali var. Fener, Devler Lig ile Avrupa Ligi arasında...

Süper Ligi'n zirvesi dört dörtlük bilmeceye döndü. Son 5 haftasına girilen ligde ilginç bir sıralama oluştu. 64 puanlı lider Beşikaş'ı 60 puanla Başakşehir, 56 puanla Fenerbahçe, 52 puanla G.Saray ve 48 puanla Trabzonspor izliyor. Hepsi de 4'er puan farkla sıralanan bu 5 ekibin sezon sonu için kazanabilecekleri ve kaybedebilecekleri farklı hedefleri var. Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü adayı. Ancak bu hafta derbide Fener'e kaybderse elindeki büyük avantajı yitirerek şampiyonluğu da kaçırabilecek.

FENER'İN DEVLER LİGİ İNADI

İkinci sarıadaki Başakşehir'in hesapları çok daha karışık. Şampiyonluk şansı devam eden turuncu lacivertliler en kötü ihtimalle ikinci sırada kalarak Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek istiyor. Çünkü hemen ensesindeki Fenerbahçe'ye geçilirse Avrupa Lig'ne razı olacak. Kanarya'da şu anda 3.sırada, Avrupa Ligi garanti gibi gözüküyor. Onların asıl hedefi Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için ikinci sıraya yükselebilmek.

Star