İşte Fenerbahçe'nin borcu !

İşte Fenerbahçe'nin borcu !

Denetim kurulu, kulüp yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesini önerdi.

Ülker Sports Arena'daki kongrede Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük, yönetim kurulunun faaliyet raporunu üyelere gönderdiği için yeniden okunmasını istemediğini belirterek, faaliyet raporunun okunup okunmamasını üyelerin oylarına sundu. Oylama sonucunda yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmaması kabul edildi.

Oylamanın ardından denetim kurulu raporunu kurul üyesi Sadettin Nalbantoğlu okudu. Nalbantoğlu, Fenerbahçe Spor Külübü Derneği'nin 01.01.2013 ile 31.08.20113 tarihleri arasındaki toplam gelirlerinin 89 milyon 416 bin 110 lira 14 kuruş, toplam giderlerin 152 milyon 344 bin 458 lira 79 kuruş olduğu ve 62 milyon 928 bin 348 lira 65 kuruş gider fazlası oluştuğunu açıkladı.

Nalbantoğlu, söz konusu dönemi kapsayan raporlarında bilanço ve gelir-gider tablolarının defter kayıtlarıyla uyum içinde olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bahse konu dönem için yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesi yönündeki önerimizi genel kurulumuzun taktirlerine arz ediriz" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN GERÇEK BORCU 463 MİLYON LİRADIR"

Kulüp asbaşkanı Tahir Perek, denetim kurulu raporunun okunmasının ardından kürsüye gelerek, kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Perek, son zamanlarda kulübün borçları hakkında çok çelişkili ve yüksek rakamlardan bahsedildiğini, gerçek borcun bahsedilen rakamlar gibi olmadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 165 milyon lira, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulübün borcunun 562 milyon lira olduğunu kaydeden Tahir Perek, "Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır" diye konuştu.

Perek, uzun vadeli borçlardaki yaklaşık 340 milyon bedelin borçla alakası olmadığını ileri sürerek, "Migros tribün, Ülker de Arena yapmış, bunları bize fatura ediyor. Bu para ödenecek değildir. Nasıl kapanacak. Migros tribünü Migros'a ve Arena'yı da Ülker'e kiralamış durumdayız. Kira gelirlerini bu borçlardan tenzil ediliyor" diye konuştu.

Kulübün, Fenerbahçe Futbol AŞ'ye borcunun 204 milyon lira olduğunu aktaran Perek, bu borcun karşılığında değeri yaklaşık 300 milyon lira olan Fenerium'un hisselerini devretmeyi düşündüklerini ifade etti.

Tahir Perek, maddi duran varlıkların ise 756 milyon lira olduğunu kaydetti.

Bu arada, kısa bir süre önce başkan Aziz Yıldırım ile ters düşen genel sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulu masasında bulunmadı.