Mancini Türkiye'de zorlanıyor

Mancini Türkiye'de zorlanıyor

Roberto Mancini, son dönemde alınan kötü sonuçların ardından takımıyla zor bir döneme girdi.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yerine göreve getirilen Roberto Mancini, son dönemde alınan kötü sonuçların ardından takımıyla zor bir döneme girdi.

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta lider Fenerbahçe'ye 2-0 yenilerek, zirvenin 9 puan gerisine düşen Mancini yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de bir üst tura çıkma şansını Kopenhag mağlubiyetiyle zora soktu. Sarı-kırmızılıların gruptan çıkıp çıkmayacağı Real Madrid ve Jevuntus ile oynayacağı son iki maçta belli olacak.

İtalyan teknik adam, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın başında çıktığı 8 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet gördü.

Süper Lig'de çıktığı 5 maçın 3'nü kazanan ve 2'sini kaybeden Mancini idaresindeki sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta ise birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Mancini, göreve geldiği günden itibaren takım savunmasına daha çok ağırlık vermesine rağmen, sarı-kırmızılı ekip bu sürede oynadığı 8 karşılaşmada da kalesinde goller gördü. Bu maçlarda 14 gol atan Galatasaray, rakiplerinin 12 golüne engel olamadı.

Zirveden 9 puan uzak

Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta sonunda zirvenin 9 puan uzağında kaldı.

Ligde Mancini idaresindeki ilk maçında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Galatasaray, daha sonra üst üste Kardemir Karabükspor (2-1), Kayserispor (4-2) ve Torku Konyaspor (2-1) maçlarından galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip son olarak Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 mağlup olarak, ligde bu sezon ikinci yenilgisini aldı.

Sarı-kırmızılılar, 11. hafta sonunda Fenerbahçe'nin 28 puanla lider olduğu ligde, 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda 19 puan ve averajla 6. sırada bulunuyor.

Devler Ligi'nde kritik maçlar

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon Fatih Terim yönetiminde gruptan çıktıktan sonra çeyrek finale kadar giden Galatasaray'ı bu sezon gruptan çıkmak için zorlu iki maç bekliyor.

Kopenhag deplasmanında alınan yenilgiyle planları değişen sarı-kırmızılıler, B Grubu'nda 4 maç sonunda 4 puanla averajla ikinci sırada yer alıyor.

Galatasaray, son iki maçta İspanya'nın Real Madrid ekibiyle deplasmanda, İtalya'nın Juventus takımı ile de İstanbul'da karşılaşacak.

Terim ve Mancini'nin 5'er haftalık performansları aynı

Galatasaray, bu sezon Fatih Terim ve Roberto Mancini yönetiminde çıktığı 5'er lig maçında aynı puanı topladı.

Sarı-kırmızılı ekip ilk 5 haftada Fatih Terim yönetiminde 2 galibiyet ve 3 beraberlikle 9 puan elde ederken, 7. haftada takımın başına geçen Mancini ise 5 maçta 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle aynı puanı aldı.

Ligin 6. haftasında 1-1 sonuçlanan Çaykur Rizespor maçında Galatasaray'ın başında antrenör Claudio Taffarel bulunmuştu.

Sneijder ve Muslera'nın yokluğu kaybettirdi

Galatasaray, sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder ve kaleci Fernando Muslera'nın yokluğunda Kopenhag ve Fenerbahçe maçlarını kaybetti.

Mancini'nin gelişinden sonra performansında önemli bir ilerleme olan ve sakatlık geçirdiği Torku Konyaspor maçından önce oynadığı 3 maçta 4 gol atan Sneijder'in yokluğunda sarı-kırmızılı ekip, son iki maçta gol bulamadı.

Muslera'nın forma giymediği iki maçta görev alan genç file bekçisi Eray İşcan da kalesinde 3 gole engel olamadı.