Şenol Güneş: ''Kalmak istiyorum, kovarlarsa da gitmem''

Şenol Güneş: ''Kalmak istiyorum, kovarlarsa da gitmem''
Güncelleme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğun ardından basın toplantısı düzenledi.

İşte tecrübeli hocanın açıklamaları:

"Olağanüstü bir çalışmayla bugünlere gelindi. Medya eleştirileri bize yol gösterdi. Tüm Beşiktaş camiasının katkısı oldu. Herkese teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Saha içi ve dışında biz bir aileydik. Hiçbir takımı bizden üstün veya zayıf görmedik. Efendi olmaya, futbolun doğrularını yapmaya, güzel futbol oynamaya çalıştık. Kimse bize puan vermedi. Değerlerimizden ödün vermedik. Ne kazanacağımız değil ne yapacağımız önceliğimizdi. Son maça giderken de böyle yaptık.

Hedefimiz güzel futboldu

Hedefimiz güzel futbol, keyif alınan bir oyundu. Yetki ve görev ve sorumluluklarımızı bilerek çalıştık. Futbolun bir oyun olduğunu, hesaplaşma işi olmadığını biliyoruz. Biz kendimizi aşmalıydık. Düşüncelerimizi endişelerimizden ayırdık. Enerjimizi, gücümüzü hep oyuna verdik. Futbolun dışına asla çıkmayız. Hatalarımız da oldu. Şampiyon olduk, 3. yıldızı taktık. Bu heyecanımızı öldürmez. Tam tersine sorumluluklarımızı artırır. Sporun doğasında kazanmak var. Spora sanatın güzelliğini katalım.

Uğurlu rakamım 7

Felsefimizi, zihniyetimizi geliştirelim. Yeni açılımlara, fikirlere, liderlere ihtiyaçlar var. Diğer takımların iyi olması da önemli. Rakiplerin zayıflığı işimize gelmez. 50. yılımı kutluyorum. 1967'de futbola başladım. Şampiyonluk 2017'de geldi. Evimin kapı numarası da 7 idi. Uğurlu rakamım 7. Lig henüz bitmedi. Maçın bitiminin ardından uyumadım. Bugün 5 saat uyudum. Tamer hocanın ayrıldığını öğrendim. Darbeler aldım. Kulüple herkes konuşup fikirlerini alacağım. Daha büyük başarılara imza atmak gerekiyor. İnsanların hepsi iyi önemli olan kötüleri aramızdan ayırmamız. Gelecek geçmişten daha önemli. İyi düşünüp iyi yapacağız. Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı sporcular yetiştirmeliyiz. Fikirler üzerine mesajlar vermek gerekiyor. Fenerbahçe maçında berabere kaldığımız için bütün doğruları çöpe atabiliriz.

Başkanın kızı ağladığında ben de ağladım 

Taraftarın ölümle ilgili tezahüratlarına katılmıyorum. Taraftarların üzülmesini istiyorum. Başkanın kızı ağladığında ben de ağladım. Maça herkes eğlenmeye, gülmeye gelsin. Maçtan sonra Mevlana'nın sözlerini paylaştım: "Gülü gülene ver, kalbini sevene ver, sevmek güzel şeydir, kıymeti bilene ver." Nasıl bir anlam çıkardılar, beni nereye pazarladılar? O tip insanlar haindir. Yakışık almaz ya. Bana bir zararı olmaz. Ona zararı olur.  

Anlaşmada sorun yok

Şenol Güneş bir soru üzerine "Bir antrenör ne yapar? Ya çalışır ya bir yere gider veya mesleği bırakır. Ben çalışıyorum ya. Zaten ben görevdeyim. Mukavelemin şartlarını yönetim daha iyi biliyor.  Yönetim kurulu konuşmaya geldi. Konuştuk, anlaştık. Ama içime sinmedi. Şampiyon olursak başka şey konuşulacaktı. Kavgayı artıracaktık. Maçlar bitmedi, o kadar acil değil. Ailemle ilgili konuları geriye attım. Başakşehir maçında rehavetten kaybettik. Fenerbahçe'yi ezdik oyun olarak. Ama 15 saniye kala golü yedik. Mucize oldu. Atağı yok, sen kendi kalene attın. Toparlanman lazım. Şampiyon olduk. Takımın başarısı önemli. Beşiktaş Kulübü bana ne derse yaparım. Kulüp başkanı bana git derse giderim. Bakın Fatih hoca nasıl ayrıldı. Anlaşma o kadar önemli değil. Önemli olan iyi niyetle anlaşmak. Ben teknik olarak konuşurum, yönetim karar verir. Oynamayanların gitmesi muhtemeldir. Oynayanların da gitmesi muhtemeldir. Ben Milli Takım'a gidiyormuşum. Milli Takım'ın antrenörü var, ayıptır. Yenilikçi ol, aş biraz ya. Benim aldığım şampiyonluklar benim kariyerime katkı sağlamaz. 50 senedir bu işin içindeyim. Bizim mukavelemiz zaten var. Anlaşmada bir sorun olmaz. Ben gidersem de kulübe bir zarar gelmez. Ama öyle bir şey yok. Ben de dahil hepimiz gidebiliriz. Hepimiz gölde bir damlayız" karşılığını verdi.

Beşiktaş'ta kalmak istiyorum, kovarlarsa da gitmem

"Fikret Orman'ın 2-3 yıllık teklifini nasıl değerlendiririz?" sorusuna Güneş şu yanıt verdi: ""Benim için 5 yıl da olur 1 yıl da olur. Onu konuştuğumda paylaşırım. Ben her konuda yapıcıyımdır. Biz geçen sene transferde geç kalındığı için beyanım oldu. Burada başkanın üzerine gidildi, orada niyetim o değildi. Ben transferlerin erken bitmesini istiyordum. Fakat şartlar buna uygun olmadı. Bir ailenin reisi vardır ve son kararı reis açıklar. Anlaşma şartlarımda ilk geldiğim günde sıkıntı yoktu, bugün de yok. Yönetim beni beğenmeyebilir, siz de beğenmeyebilirsiniz. Bunları söyleyebilirsiniz. Ben konuşurken ilişkilerde korku yaratılıyorsa ben uzaklaşıyorum. Ben burada toplantı yaparken, konuşmaların dışında bir algı çıkacaksa bunu yapmanın bir anlamı yok. Benim transferlerle ilgili beklentim var. Başka da bir şey yok. 3-5 gün sonra sözleşmeler için konuşuruz. Beşiktaş'ta kalmak istiyorum, kovarlarsa da gitmem." 

"Kan uyumu kanlar iyi olursa olur. Kanlar iyi değilse kan uyumu da olmaz. Benim Trabzon'u, Bursa'yı, Milli Takım'ı sevmem oraya gideceğim anlamına gelmez. 5-6 gün oyuncu bakmaya Kore'ye gitmeyi düşündüm ama gidersem sonra 'Bak gidiyor' diyecekler. Beni Milli Takım'dan nasıl gönderdiler biliyor musunuz? Ben ayrılmadım ki. Beni gönderdiler. Param var benim orada... Gidersem alırım. O alnımın akı" 

Seçiniz...