Taraftar üzüntüsü!

Taraftar üzüntüsü!

Bordo-mavili takım, taraftar desteğini arkasında fazla bulamıyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 260 gündür yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavili takım, taraftar desteğini ise arkasında fazla bulamıyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda başarılı sonuçlar alan ve  260 gündür yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, taraftar desteğini arkasında fazla  bulamamanın üzünüsünü yaşıyor.

Bordo-mavili taraftarların karşılaşmalara ilgisini değerlendiren  Akçay, "Bence toplum daha önce doymuş olduğu futbol rengini arıyor. Sahada  gösterdiğimiz mavinin veya bordonun tonunu, kendi rengiyle ya da futbol  anlayışına henüz yaklaştıramadı diye düşünüyorum" dedi.

Akçay, toplumun kendilerine bir mesaj vermeye çalıştığını dile  getirerek, şöyle devam etti:

"Daha iyi oynamalısınız ki biz sizin yanınıza gelelim diyorlar. Bu  işin bir boyutu ve biz bunu algıladık ama işin ikinci boyutu da var. Taraftar  kimdir, takım tutmak nasıl bir şeydir. Güzel olan her anda herkesi yanınızda  bulabilirsiniz ama bu tek başına bir taraftarlık olarak açıklanamaz. İhtiyacımız  olduğu günlerde ya da saatlerde onları yanımızda görmek isteriz ama  beklentilerindeki maviyi, bordonun tonunu henüz onlara veremedik diye  düşünüyorum. Bu tonu tutturmaya çalışacağız. Kendimizde eksikliği arayarak  gitmeyi uygun görüyorum."

"Trabzonspor'a penaltı verilmemesiyle ilgili ön yargılı olmak  istemiyorum"

Akçay, uzun süredir Trabzonspor lehinde penaltı verilmemesi konusunda  da açıklamalarda bulunarak, "Trabzonspor'a penaltı verilmemesiyle ilgili ön  yargılı olmak istemiyorum. Hakemlerin Trabzonspor'a karşı bir ön yargıları  olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Trabzonspor olmadan, Trabzonspor'u yaşatmadan Türk  futbolunun heyecanını, rekabetini yaşatamazsınız. Hakemlerin varlığı ya da maç  yönetebilmesi Trabzonspor'un yaşaması ve varlığını sürdürmesine bağlı. Eğer bir  hakem veya hakem cemiyeti, Trabzonspor'a kasıtlı bir eylem yapıyorsa bu altındaki  sandalyeyi çekmekten farksız" ifadelerini kullandı.