Trabzon 3 puana hasret kaldı

Trabzon 3 puana hasret kaldı

Avrupa'da fırtına gibi esen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de ise tam tersi bir performans sergiliyor.

Avrupa'da fırtına gibi esen Trabzonspor, Süper Lig'de ise tam tersi bir performans sergiliyor. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, iki beraberlik alan bordo-mavili ekip, Spor Toto Süper Lig'deki 9 maçında ise sahadan 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı. Ligdeki son 3 maçını da kazanamayan Karadeniz kaplanları, 3 puana hasret kaldı.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme ve play-off turlarındaki başarısının ardından tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne kalan Trabzonspor, başarısını grup maçlarında da devam ettirdi. Bordo-mavililer, zorlu kulvarda bu sezon oynadıkları 9 maçın 7'sini kazandı, 2'sinde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Avrupa'daki başarının aksine Süper Lig'de kötü bir performans sergileyen bordo - mavili ekip, geride kalan 9 haftada beklentilerin uzağında kaldı. Trabzonspor, ligde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

5 HAFTA SONRA KAYBETTİ VE GOL YEDİ

Sezona deplasmandaki 2-0 Beşiktaş yenilgisiyle başlayan Trabzonspor, ardından sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. 3. haftada Akhisar deplasmanında sahadan 3-0'lık şok yengiliyle ayrılan bordo-mavililer, o maçtan sonra oynadığı 5 maçta hem yenilmedi, hem de gol yemedi. Karadeniz ekibi, ligin 4. haftasında evinde ağırladığı Kardemir Karabükspor'u 1-0, ardından da deplasmanda Kayserispor'u 1-0'lık skorlarla geçti. Bordo-mavililer, bir sonraki hafta da sahasında Torku Konyaspor'u 2-0 yenerek ligde de çıkışa geçti.

Süper Lig'in 7. haftasında zorlu Fenerbahçe deplasmanından 0-0'lık sonuçla dönen Trabzonspor, 3 haftalık galibiyet serisini de sonlandırmış oldu. Bordo - mavili ekip, bir sonraki hafta ise bu kez sahasında Sivasspor engeline takıldı: 0-0. Ligin 9. haftasında ise dün deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-2 mağlup olan Trabzonspor, son oynadığı 3'üncü maçından da 3 puan çıkartamadı. Bordo - mavililer, bu sonuçla ayrıca, ligdeki 5 maçlık yenilmezlik ve gol yememe özelliğini kaybetmiş oldu.

DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Ligde bir türlü istikrarı yakalamayan Trabzonspor, özeklikle deplasmanlarda maç kazanmakta zorlanıyor. Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçın sadece birini kazanabilen bordo - mavililer, 3 maçta mağlup oldu, bir maç ise beraberlikle sonuçlandı. Deplasmanda Beşiktaş, Akhisar Belediye ve Kasımpaşa'ya yenilen Trabzonspor, Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Bordo-mavili ekip, deplasmandaki tek galibiyetini ise 1-0'lık skorla 5. haftada Kayserispor karşısında elde etti. Trabzonpor, bu sezon iç sahada oynadığı 4 maçta ise sahadan 3 galibiyet ve bir beraberlikle ayrıldı.

DEFANS KIZARDI

Trabzonspor'da son haftalardaki sıkıntılara bir de oyuncuların gördüğü kırmızı kartlar eklendi. Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in birer hafta arayla gördükleri kırmızı kartla cezalı duruma düşmeleri bordo-mavili takımın savunmasını sıkıntıya soktu.

Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza verilen Mustafa Yumlu'nun ardından Aykut Demir de Kasımpaşa maçında gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Her iki futbolcu da bu haftaki Elazığspor maçında takımdaki yerlerini alamayacak.

Tecrübeli 2 savunmacının yokluğunda teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, savunma kurgusunda mecburi değişikliğe gidecek. Deneyimli hocanın, Bosingwa, Giray ve Bamba'nın yanına ligin ilk haftalarından savunmanın solunda görevlendirdiği Olcan Adın'ı yine bu mevkiye kaydırması bekleniyor.

HAKEM VE FEDERASYONA TEPKİ VAR

Bu arada, Trabzonspor camiasında, Kasımpaşa maçının hakemi Özgür Yankaya ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tepkiler var. Hakemin başta Aykut Demir'in ilk sarı kartı olmak üzere müsabakada takdir haklarını rakipten yana kullandığını öne süren taraftarlar ve yerel medya, Yankaya'ya ve TFF'ye tepki gösterdi.

Karadeniz Gazetesi, Kasımpaşa maçının ardından hakem kararlarıyla ilgili "Yeter Artık Yeter" başlığını kullanırken, Sonnokta Gazetesi, "Kasım değil Özgür Paşa" sürmanşetini attı. Taka Gazetesi ise tepkisini, "Trabzonspor'u Buduyorlar" başlığı ile verdi. Gazeteler, bordo-mavili takımın performansını da ayrıca eleştirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, Özgür Yankaya'nın Kasımpaşa maçındaki yönetimiyle ilgili, "Bizim hakemin yanlışlarını değerlendirecek halimiz yok. Türkiye'de futbol çürümüş. Bunlar da onların uzantıları. Bir tiyatro oynanıyor ve biz bunu seyrediyoruz. İnsanlar maçlardan önce konuşuyor. Düdükler o konuşmalara göre çalıyor, bayraklar ona göre kalkıyor. Futbol sahada oynansın, sahada maçı yöneten hakemler de kimsenin etkisi altında kalmasın." dedi.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay da dünkü maç sorası yaptığı basın toplantısında, hakemin yönetimiyle ilgili bir soru üzerine, "İçimde biriken çok şey var ama oldum olası hakemlerle ilgili yorumdan kaçınmışımdır." şeklinde cevap vermişti.

Cihan