''Trabzonspor dayak yedi''

''Trabzonspor dayak yedi''

Ertan Hatipoğlu, Trabzonspor'un Varşova'dan Ankara'ya iki gün önce geçerek büyük hata yaptığını iddia etti.

Atletizm antrenörü Hatipoğlu, Gençlerbirliği’ne 2-0 öndeyken 3-2 maçı veren Bordo-Mavililerin mağlubiyetindeki temel hatanın, deniz seviyesindeki Varşova’dan 870 metre rakımlı Ankara’ya iki gün önce gitmek olduğunu söyledi. Milliyet'in haberine göre Varşova’nın deniz seviyesinde olduğunu ifade eden Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzonspor, perşembe günü maçı oynadıktan sonra cuma sabahı Ankara’ya gitti. İki şehir arasında ciddi iklim ve yükseklik farkı var. Burada iki gün kaldıktan sonra maça çıktı. Doğru olan, Ankara’ya maçtan bir gün önce gitmekti. Ya Varşova’da bir gün daha kalacaktı ya da yine deniz seviyesindeki Trabzon’a gidip ertesi gün Ankara’ya geçecekti. Çünkü vücut ilk gün adaptasyona girmiyor. İkinci gün bulunduğun yere göre adaptasyon sürecini başlatır. Bu yüzden hiç bir atlet iki gün önceden bu tip bir hata yapmaz. Bunu tüm atletler ve atletizm hocaları bilir.”  

Trabzonsporlu futbolcuların vücudu tam adaptasyon sürecindeyken maça çıktıklarını dile getiren Hatipoğlu, “Öyle çıkarsan dayak yersin. Zaten ikinci yarıdaki düşüşün temel sebebi de bu. Trabzonsporlu futbolcular bu ikilim ve yükseklik değişikliği sebebiyle dayak yemiş gibi oldu. Mesela Ersun Yanal böyle bir hata yapmaz. Bu işleri çok iyi bilen ve araştıran biri... Ama Trabzon büyük bir hata yaptı. Hem yorgundu hem de iki gün önce gitti. Sonuç kaçınılmaz oldu” yorumunu yaptı.