''Rakibim kazanmayı hak etti''

''Rakibim kazanmayı hak etti''

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda üçüncü turda elenen son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, rakibinin kazanmayı hak ettiğini söyledi.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda üçüncü turda elenen son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, rakibinin kazanmayı hak ettiğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ABD'li tenisçi Sam Querrey'e 3-1 yenilen Djokovic, düzenlenen basın toplantısına katıldı. Rakibini kutlayan Djokovic, "Sam, harika bir oyun ortaya koydu. Çok iyi servisler atıyor. Bu da bugünkü maçta öne geçmesini sağladı. Rakibim kazanmayı hak etti. Agresif bir oyun ortaya koydu ve kazandı." dedi.

Rakibinin güçlü olduğunu ve servislerini kırmakta zorlanacağını bildiğini ifade eden Sırp sporcu, bir grand slam maçında ilk kez kaybetmediğini, ilk yapacağı şeyin rahatlamak olacağını ve kaybetmenin kendisini daha güçlü bir tenisçi yapacağını kaydetti. Djokovic, "Kaybetmek elbette hayal kırıklığı yaşatıyor. Özellikle de bir grand slam turnuvasını kaybetmek." ifadelerini kullandı.

Sporda her şeyin mümkün olduğunu dile getiren Djokovic, Sam Querrey gibi iyi servisler atan, yüksek kalitede bir tenisçiyle mücadele edince her sonucun çıkabileceğini aktardı. Djokovic, geçen yıl yine birinci kortta Kevin Anderson'a karşı benzer bir mağlubiyet yaşama tehlikesi atlattığını anımsattı.

Maçın yağış nedeniyle birkaç kez kesilmesine ilişkin ise Djokovic, "Hava koşullarından bahsetmek gereksiz ama sadece biz tenisçiler değil, bizi izleyen seyirciler de maçın birkaç kez ertelenmesinden hoşnut olmadı." diye konuştu. Merkez kortta, birinci korta göre daha rahat olduğunu kaydeden 29 yaşındaki tenisçi, "Maçlarımın yüzde 90'ını merkez kortta oynadığım için daha rahat oluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Novak Djokovic, Davis Cup'ta oynamayacağını sözlerine ekledi.