30 milyon dolar kaybetti !

30 milyon dolar kaybetti !

Rus raket Maria Sharapova, bir günde tüm gelirlerini yitirdi.

HİÇ kimse Maria Sharapova kadar bedel ödemedi… Avustralya Açık'ta girdiği doping testlerinin pozitif çıktığını açıklayan Rus raket, bir günde tüm gelirlerini yitirdi.

Masha, 2016 yılında WADA'nın yasaklı madde listesine giren "Meldonium" ilacını kullandığı için testi geçemedi. Bu ilacın satış fiyatı sadece 45 dolar… Dünyada en çok kazanan kadın sporcu olan Sharapova, sponsorlardan yılda 30 milyon dolar (yaklaşık 87 milyon TL) alıyor. Doping itirafından sonra Masha'ya sponsor olan firmalar anlaşmalarını iptal etmeye başladı. İlk olarak 10 yaşından bu yana Rus raketin giyim sponsoru olan Nıke, sözleşmenin dondurulduğunu açıkladı.
 
FAALİYETLERİMİZİ DURDURUYORUZ
 
Masha, 2010 yılında Nıke ile 70 milyon dolar karşılığında 8 yıllık anlaşma imzalamıştı. Nıke Basın Sözcüsü Kejuan Wilkins, "Maria Sharapova'yla ilgili haberler bizi üzdü ve şaşırttı. Soruşturma sürecinde Maria'yla ilişkimizi durduruyoruz. Durumu izleyeceğiz" dedi. İsviçre'nin en önemli saat firmalarından TAG Heuer, Sharapova ile yaptıkları sözleşmeyi feshettiğini duyurdu. Porsche firması da "Planlanmış faaliyetleri durdurma kararı aldık" açıklamasını yaptı. Diğer sponsorların da kısa süre içinde Rus raket ile bağlarını koparacakları öğrenildi. Yani 45 dolarlık ilaç yüzünden Maria Sharapova, yıllık kazandığı 30 milyon dolardan olacak.
 
8 SPONSORU BİR BİR GİDİYOR
 
Nıke
TAG Heuer
American Express
Avon
Evian
Porsche
Head
Supergoop
 
EN ÇOK KAZANAN KADINDI
 
İSİM SPOR KAZANÇ ($)

1.F.Mayweather Boks 300 milyon
2.M.Pacquiao Boks 160 milyon
3.C.Ronaldo Futbol 79.6 milyon
4.L.Messi Futbol 73.8 milyon
5.R.Federer Tenis 67 milyon
26. M.Sharapova Tenis 29.7 milyon
 
MELDONIUM NEDİR?
 
Polonya'da üretilen bu ilacı, kalp yetmezliği olan hastalar kullanıyor. Ayrıca kan akışını da hızlandırma özelliği bulunuyor. WADA'nın 2016 yılında yasaklı maddeler listesine giren Meldonium'un satışı ABD'de hemen yasaklandı.
 
SUGARPOVA TARİH OLUYOR
 
MARİO Sharapova'nın kendi adıyla ürettiği 'Sugarpova' şeker markası da tarih oluyor.  Şekeri üreten Polonya şeker firması Baron, "Sharapova ile ilişkimizi kesiyoruz. Artık üretim yapmayacağız" açıklamasını yaptı. Mario, Sugarpova'dan 30 milyon dolar kazanıyor. Bu paranın büyük bir bölümü, Maria Sharapova Vakfı'na bağışlanıyor.
 
Akşam