Andy Murray tarihe geçti

Andy Murray tarihe geçti

Rio Olimpiyatları tenis branşında, tek erkeklerde Andy Murray, Juan Martin Del Potro'yu 7-5, 4-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

İlk sette her iki oyuncu da servislerinin ritmini ayarlamakta oldukça sıkıntı çekti. Özellikle ikinci servislerden puan kazanma yüzdeleri oldukça düşük olan oyuncular maça karşılıklı servis kırarak başladı. Oyun 6-5 iken rakibinin servisini kıran İskoç Andy Murray ilk seti 7-5 ile hanesine yazdırdı.

İkinci sete hızlı başlayan ise turnuvanın formda ismi Juan Martin Del Potro oldu. İlk oyunda servis kırmayı başaran Del Potro bu avantajını setin sonuna kadar korumayı bildi ve seti 6-4 alarak maça eşitliği getirdi.

Üçüncü sette Murray rüzgarı vardı.Bu sette rakibinin servisini üst üste 2 kez kıran Murray seti 6-2 ile rahat kazanarak altın madalyaya bir adım daha yaklaştı.

Son sette ise fiziksel yorgunluğunda etkisiyle iki tenisçi de servislerini kırdırarak başladı. Skor yine 6-5 iken rakibinin servisini kıran Andy Murray seti 7-5 ile kazanarak altın madalyaya ulaşan isim oldu.

Andy Murray, bu başarısıyla olimpiyatlarda teklerde iki kez altın madalya kazanan ilk tenisçi unvanına da sahip oldu. 2012’de Londra’da düzenlenen olimpiyatlarda ise İsviçreli Roger Federer’i yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.

Bronz madalya karşılaşmasında ise Kei Nishikori, Rafael Nadal’ı 2-1 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.