Çağla yine tarih yazdı !

Çağla yine tarih yazdı !

Çağla Büyükakçay rüzgârı 2016’da esmeye devam ediyor...

Fransa Açık’ta ana tabloya kalan ilk kadın tenisçimiz olan Çağla Büyükakçay, ilk turda da Aliaksandra Sasnovich’i eleyerek tarihe adını altın harflerle kazımaya devam etti.

Önce TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA’da zirveye çıkarak ayakta alkışlanan, ardından da Fransa Açık’ta ana tabloya kalarak destan yazan 27 yaşındaki sporcumuz ilk tur maçında da Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i 2-1 mağlup ederek yoluna devam etti.

Tenis dünyasının en büyük organizasyonlarından biri olan Roland Garros’ta ikinci tura çıkan ilk tenisçimiz olmayı başaran Büyükakçay ile Sasnovich’in mücadelesi büyük bir heyecana sahne oldu. İlk seti 7-5 kaybetmesine rağmen pes etmeyen 27 yaşındaki sporcumuz, ikinci seti 7-6 (7-2) almayı başardı ve maçı final setine taşıdı.

Çağla Büyükakçay 2-1 gerideyken yağmur nedeniyle ertelenen ilk gün karşılaşması dün tamamlandı. Maça çok hızlı başlayan Çağla bu seti rakibine oyun vermeden 6-2 kazandı ve korttan 2-1 galip ayrılarak ikinci tura yükseldi.

Bu başarısıyla Türk tenisinin gururu olmaya devam eden Büyükakçay’ın 2. turdaki rakibi ise Rus raket Anastasia Pavlyuchenkova oldu. Pavlyuchenkova, ilk tur maçında Sara Sorribes Tormo’yu 6-0 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yendi.

Djokovic zirveyi sevdi

Sırp tenisçi Djokovic’in, erkekler dünya sıralamasının zirvesinde kaldığı hafta sayısı 200’e çıktı. Kariyerinde, 11’i grand slam turnuvalarında olmak üzere 64 tekler şampiyonluğu bulunan Djokovic, ATP’nin açıkladığı dünya sıralamasında bu hafta da zirveyi kimseye bırakmadı. Böylece 29 yaşındaki sporcu, Federer, Sampras, Lendl ve Connors’tan sonra zirvede 200 hafta kalmayı başaran 5. erkek tenisçi oldu.

Çağla Büyükakçay, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda ikinci tura yükselen ilk Türk kadın tenisçi olmayı başardı.