Djokovic’ten bir rekor daha

Djokovic’ten bir rekor daha

Sırp Novak Djokovic, Japon rakibi Kei Nishikori'yi 6-3 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek 30.şampiyonluğunu kazandı ve bir rekora daha imza attı.

Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen sert kort turnuvasında Sırp Novak Djokovic, Japon rakibi Kei Nishikori'yi 6-3 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek ATP Masters Dünya Turu kapsamında 30.şampiyonluğunu kazandı ve bir rekora daha imza attı.

Toronto’da oynanan karşılaşmaya her iki oyuncuda etkili servislerle başladı. 6.oyunda dünyanın 1 numarası Djokovic rakibinin servisini kırarak durumu 4-2’ye getirdi  ve bu avantajını set sonuna kadar sürdürerek ilk seti 6-3’lük skorla aldı.

İkinci set ise karşılıklı servis kırmalara şahit oldu. Henüz 3.oyunda yine Djokovic rakibinin servisini kırarak avantajı ele geçirdi. 6 numaralı seribaşı Nishikori ise pes etmedi ve hemen toparlanarak 6.oyunda rakibinin servisini kırarak durumu 3-3’e getirdi.

Sırp oyuncu Djokovic setin sonlarına doğru tecrübesini öne çıkararak 11.oyunda servis kırdı ve skoru 6-5’e getirerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attı. Servis oyununu da kazanan Djokovic böylece ATP Masters Serisi’nin başladığı 1990 yılından bu yana 30 turnuva kazanan ilk tenisçi oldu.

Djokovic ayrıca yaşadığı şampiyonlukla bu sezonki 7 , kariyerindeki 66.şampiyonluğu elde etti.