İstanbul canavarı Serena !

İstanbul canavarı Serena !

Serena Williams, Çinli Na Li'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'un finalinde Serena Williams, Çinli Na Li'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Amerikalı raket geçen yılki turnuvada da mutlu sona ulaşmıştı.

43. kez düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan kadın tenisinin dünya 1 numarası Serena Williams, 4. kez mutlu sona ulaştı.

WTA Championshisps'te 8. kez yer alan Serena Williams, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final oynamadan kupanın sahibi oldu. 2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı finalde mağlup eden Serena Williams, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya 1 numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004 finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak, 3. şampiyonluğuna ulaştı.

Rekor Navratilova'da

Dünyaca ünlü eski Çek sporcu Martina Navratilova, teklerde 8, çiftlerde de 11 şampiyonluk kazanarak turnuva tarihinin en başarılı oyuncusu olarak dikkati çekiyor. 1975 yılında ABD'ye iltica eden Navratilova, 1983-1986 (1986 yılında iki kez) yılları arasında teklerde üst üste 5 kez turnuvada mutlu sona ulaşırken, Monica Seles de 1990-1992 yıllarında üst üste 3 kez kupanın sahibi oldu. Alman Steffi Graf, teklerde kazandığı 5 şampiyonlukla Navratilova'yı en yakın takip eden isim. WTA Championships, 1986 yılında iki defa düzenlenirken, her ikisinde de Martina Navratilova birinciliğe ulaştı.