Konta tarih yazıyor !

Konta tarih yazıyor !

Johanna Konta, yarı finale yükselen ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Zhang'ı 2-0 yenen Konta, 1983 ABD Açık'tan bu yana bir grand slamde yarı finale yükselen ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya  Açık'ta, Zhang Shuai'yi 2-0 yenen Johanna Konta, 1983 ABD Açık'tan bu yana bir  grand slamde yarı finale yükselen ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu.
 
Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvada, kariyerlerinin  ilk grand slam çeyrek finalini oynayan kadın tenisçiler Büyük Britanyalı Johanna  Konta ile Çinli Zhang Shuai karşılaştı.
 
Dünya 47 numarası Konta, ilk servislerinden yüksek oranda puan  çıkardığı ve dünya sıralamasının 133. basamağındaki Zhang'a göre daha fazla puan  kazandıran vuruş (winner) yaptığı karşılaşmayı, 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 üstün  tamamladı.
 
Macaristan, Avustralya ve Büyük Britanya pasaportu sahibi olan Konta  böylece 1983 ABD Açık'ta son 4'e kalan Jo Durie'den beri bir grand slamde yarı  finale çıkan ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi unvanını elde etti.
 
Elemelerden gelmesine rağmen 2 numaralı seribaşı Simona Halep'i ilk,  15 numaralı seribaşı Madison Keys'i de 4. turda eleyen Zhang'ın serüveni ise sona  erdi.
 
Tek kadınlardaki diğer yarı final maçında, 14 numaralı seribaşı  Belaruslu Victoria Azarenka ile 7 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber karşı  karşıya geldi.
 
Avustralya Açık'taki ilk çeyrek finaline çıkan Kerber, 2012 ve 2013  şampiyonu Azarenka'nın çok sayıda basit hata yaptığı ilk seti 6-3 aldı. Yaklaşık  bir saat süren 2. sette yine daha az hata yapan Kerber, seti 7-5 kazanarak  korttan 2-0 galip ayrıldı ve burada ilk defa yarı finale yükseldi.
 
Kerber, Konta ile finale yükselme mücadelesi verecek.
 
Murray 6. kez yarı finalde
 

Tek erkeklerdeki çeyrek final karşılaşması ise 2010, 2011, 2013 ve  2015'te finalde kaybeden Büyük Britanyalı Andy Murray ile 8 numaralı seribaşı  İspanyol David Ferrer'in mücadelesine sahne oldu.
 
İlk seti 6-3 kaybeden Ferrer, 71 dakika süren ve "tie break"le  sonuçlanan 2. seti alarak maçta durumu 1-1'e getirdi. Fakat bu andan sonra oyuna  hükmetmeye başlayan Murray, 3. seti 6-2, 4. seti de 6-3 kazanarak 3-1 galip  geldi.
 
Murray bu sonuçla Avustralya Açık'ta adını 6. kez yarı finale  yazdırdı.