Kortta ilklerin günü

Kortta ilklerin günü

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Makarova’yı deviren Konta, 1984 Wimbledon’dan bu yana çeyrek finale çıkan ilk Büyük Britanyalı oldu

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta tek kadınların 21 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova’yı 2-1 yenen Johanna Konta, 1984 Wimbledon’dan bu yana bir grand slamde çeyrek final çıkan ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu.

İlk seti 6-4 kaybeden Konta, 2. seti aynı skorla alarak maça denge getirdi. Büyük heyecana sahne olan final setinde ise rakibine 8-6 üstünlük kuran 24 yaşındaki tenisçi çeyrek finale adını yazdırdı.

15 numaralı seribaşı Madison Keys’i 2-1 yenen Zhang Shuai ise kariyerinde ilk defa bir grand slamde çeyrek finale biletini aldı. Zhang, kendisi gibi ilk grand slam çeyrek finalini oynayacak dünya 47 numarası Büyük Britanyalı Johanna Konta ile karşılaşacak.

Raonic sürprizi

Tek erkeklerde de 8 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer 10 numaralı seribaşı ABD’li John Isner’ı 6-4, 6-4 ve 7-5’lik setlerle 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırırken, Büyük Britanyalı Andy Murray de Bernard Tomic’i 6-4, 6-4 ve 7-6’lık setlerle geçti ve yoluna devam etti. Öte yandan 13 numaralı seribaşı Milos Raonic 4 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka’yı devirerek günün sürprizine imza attı.