Marsel ve İpek galibiyetle başladı

Marsel ve İpek galibiyetle başladı

Milli tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta elemelerdeki ilk maçlarından galibiyetle ayrıldı.

Paris’te gerçekleşen sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık, Türk tenisçiler açısından iyi başladı. Elemelerin ikinci gününde korta çıkan Marsel İlhan ve İpek Soylu, rakiplerini set vermeden yenerek ana tablo yolunda ilk adımı attı.

Günün ikinci maçında sahne alan Marsel, Ukraynalı rakibi Artem Smirnov’u bir buçuk saat sonunda 7-5, 6-4’lük skorla saf dışı bıraktı. Roland Garros’ta üst üste sekizinci kez boy gösteren İlhan, ikinci eleme turunda klasmanın 96. basamağında oturan bir diğer Ukraynalı Sergiy Stakhovsky ile eşleşti.

20 yaşındaki İpek ise elemelerin 13 numaralı seribaşı ismi Rus Evgeniya Rodina’yı devirdi. 7/2’lik tie-break neticesinde kopardığı açılış setinin ardından ikinci seti domine eden Soylu, 7-6, 6-0 ile yoluna devam etti. İpek, bir sonraki maçını ABD’li Melanie Oudin ile yapacak.

ÇAĞLA İLK MAÇINA ÇIKIYOR

Haftaya dünya sıralamasının 85. basamağında giren Çağla Büyükakçay, 2 numaralı seribaşı olarak katıldığı Fransa Açık’taki ilk sınavını yarın (18 Mayıs Çarşamba) verecek. Türkiye’nin ilk WTA tekler şampiyonu unvanlı Büyükakçay, Bulgar raket Elitsa Kostova ile karşılaşacak.