Sharapova'ya kötü haber

Sharapova'ya kötü haber

Maria Sharapova'ya Uluslararası Tenis Federasyonu'ndan kötü haber geldi.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) meldonyum kullanan sporcular hakkındaki son bilgilendirmesinin, dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'nın dosyasını kapsamadığını açıkladı.

ITF'den yapılan yazılı açıklamada, meldonyumdan ceza alan sporcuların  1 Ocak'tan önce kullandıklarını ispatlamaları halinde dosyalarının yeniden  görülebileceğini belirten WADA'nın bu değerlendirmesinin, Sharapova'nın durumunda  değişikliğe neden olmayacağı belirtildi.
 
Açıklamada, ITF'nin dopingle mücadele programı kapsamının  Sharapova'nın durumunu da içine aldığı vurgulanarak, "WADA'nın da tavsiyesiyle,  Sharapova'nın meldonyum soruşturması konusunda savunması alınacak." ifadesine yer  verildi.
 
WADA son olarak uluslararası spor federasyonları ve ulusal dopingle  mücadele ajanslarına yaptığı bilgilendirmede, doping testlerinde meldonyum  kullandığı saptanan sporcuların, maddenin metabolizmadan ne kadar sürede  atıldığına dair yaşanan belirsizlikten dolayı men cezası almayabileceğini duyurmuştu. Ceza alan sporcuların, meldonyumu 1 Ocak'tan önce kullandığını  ispatlaması gerektiği de ifade edilmişti. Yasaklı maddeler listesine girdiği 1  Ocak'tan bu yana 172 sporcuda meldonyuma rastlandığı açıklanmıştı.