Wimbledon şöleni başlıyor !

Wimbledon şöleni başlıyor !

Teniste sezonun 3. Grand Slam turnuvası Wimbledon Londra’da başlıyor. 28 milyon Sterlin ödül dağıtılacak olan turnuvaya Çağla Büyükakçay ana tablodan katılacak.

Tenisin en prestijli turnuvası, sezonun 3. Grand Slam’i Wimbledon’da ana tablo maçları, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak. 130. kez organize edilecek turnuvada geçen yıla göre yüzde 5 artışla toplam 28.1 milyon Sterlin ödül dağıtılacak. 15 bin seyirci kapasiteli merkez kortta 9 Temmuz’da yapılacak tek kadınlar ve 10 Temmuz’da oynanacak tek erkekler finalini kazanan tenisçilere 2’şer milyon sterlin para ödülü verilecek.

GÖZLER ÇAĞLA’DA

Bu yıl Roland Garros’ta 2. tura yükselerek ‘bir Grand Slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan’ ve ‘bir Grand Slam’de maç kazanan” ilk Türk kadın tenisçi unvanlarını alan Çağla Büyükakçay, Wimbledon’a da ana tablodan katılacak. Dünya 77 numarası Çağla, Wimbledon’da ilk turda 32 numaralı seri başı Fransız Garcia ile karşılaşacak.

NEREDEYSE TENİSİ BIRAKACAKMIŞ

İstanbul Cup’ta zafere uzanan Çağla Büyükakçay, turnuva sonrasında yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:

– Geçen yıl Federer’in maçına gitmiştik, orada böyle bir taraftar vardı. Benim için gelenleri gururlandırmak istedim. Tenisin bana kazandırdıkları çok şey var. Ben de çok ağlıyordum. Tenisi bırakıyordum. Ama şimdi en iyi olabilmek için sürekli seyrediyorum.

– Yere daha sağlam basıyorum. Kendimden şüphe duymuyorum artık. Kimsenin inanmadığı yerden geldim.

– Turnuva boyunca şampiyon olacağımla ilgili hiçbir şey hissetmedim. Şampiyonluğu da getirenin bu olduğunu düşünüyorum.

– Son puan gelene kadar maçın bitmediğinden emindim. Sonunda kazandım. Elim ayağım titriyordu.

– Küçüklükten beri hırslı bir yapım var. Hem donuğum, hem hırslıyım. Yani hatalarda sinirlenmeme, iyi yaptığınız zaman çok sakin kalma…