Ünlü gazeteci Katar'da maç izlerken hayatını kaybetti

Ünlü gazeteci Katar'da maç izlerken hayatını kaybetti
Güncelleme:

Dünya Kupası'nın yarı finalinde Arjantin ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmayı takip ederken fenalaşan ABD'li gazeteci Grant Wahl, yaşamını yitirdi. Wahl, internet sitesindeki bir yazısında; az uyku, yüksek stres ve çok çalışma nedeniyle kendini iyi hissetmediğini ve FIFA Basın Merkezi'ndeki sağlık kliniğine gittiğini söylemişti.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı takip eden 48 yaşındaki ABD'li spor gazetecisi Grant Wahl, Lusail Stadı'nın basın tribününde Arjantin ile Hollanda maçının uzatma bölümleri oynanırken fenalaştı. Sağlık ekiplerinin hemen müdahale ettiği ABD'li gazeteci, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ABD Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Federasyon ailesi olarak Grant Wahl'ı kaybettiğimizi öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Grant, futbolu hayatının merkezi haline getirdi. Onun yazılarının artık bizimle olmayacağı için yıkılmış durumdayız" ifadeleri kullanıldı.

'AZ UYKU, ÇOK STRES, ÇOK ÇALIŞMA'

Wahl, internet sitesindeki bir yazısında; az uyku, yüksek stres ve çok çalışma nedeniyle kendini iyi hissetmediğini, bu nedenle FIFA Basın Merkezi'ndeki sağlık kliniğine gittiğini paylaşmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, bakanlığın Wahl'ın ailesiyle "yakın iletişim" içinde olduğunu bildirdi.

WAHL'IN KATAR'DA GÖZALTINA ALINMASI

Grant Wahl, 20 gün önce Katar'da, üzerinde gökkuşağı deseni olan bir tişört giydiği için stada girmesi engellenip gözaltına alınmıştı.

Wahl, stada girmeye çalışırken güvenlik görevlisinin kendisine "Bu tişörtü giyemeyeceğini" söylediğini aktarırken, olayla ilgili Twitter paylaşımında bulunurken telefonunun güvenlik tarafından zorla elinden alındığını belirtmişti.