Hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
Güncelleme:

VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasını üçüncü kez müzesine götürmek istiyor.

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasını üçüncü kez müzesine götürmeyi hedefliyor.

Avrupa voleybolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasını 2011 ve  2013'te kazanan VakıfBank, İtalya'nın Montichiari kentindeki Pala George'ta yarın  başlayacak ve iki gün sürecek Dörtlü Final'de üçüncü kez mutlu sona ulaşmaya  çalışacak.
 
Dörtlü Final'in ilk maçını bir diğer Türk ekibi Fenerbahçe Grundig ile  yapacak VakıfBank, geçen yıl Polonya'da yarı finalde Eczacıbaşı VitrA'ya  yenilmiş, ardından ev sahibi Chemik'i mağlup ederek üçüncü olmuştu.
 
Toplamda 8, üst üste ise 4. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek  VakıfBank, müzesinde birçok uluslararası şampiyonluk kupasını barındırıyor.
 
Avrupa kupalarının en başarılı Türk ekibi

 
VakıfBank, bugüne kadar kazandığı kupalarla Avrupa kupalarındaki en  başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor.
 
Tarihinde, 2 kez Şampiyonlar Ligi, birer kez de Top Teams Kupası ve  Challenge Kupası şampiyonlukları kazanan VakıfBank, 2013'te FIVB Dünya Kulüpler  şampiyonu da olarak dünyanın zirvesine çıktı.
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2011'in şampiyonu olan ve bu kulvarda kupa  kaldıran ilk Türk takımı olarak tarihe geçen VakıfBank, 2013'te bu başarısını bir  kez daha tekrarladı. Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 1998, 1999 ve 2014te Avrupa  ikincisi olan sarı-siyahlı ekip, geçen yıl ise üçüncü sırada yer aldı.
 
Top Teams Kupası'nda 2004'te, Challenge Kupası'nda ise 2008'de adını  zirveye yazdıran VakıfBank, CEV Kupası'nda ise 1991, 1992 ve 2000'de üçüncülük  elde etti.
 
FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı 2013'te kazanma başarısı gösteren  VakıfBank, 2011'de de bu organizasyonu ikinci bitirdi.
 
Dörtlü Final'e namağlup yükseldi
VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı tüm maçları  kazanarak Dörtlü Final'e çıktı.
 
Polonya'nın Atom Trefl, İtalya'nın Igor Gorgonzola ve Slovenya'nın  Calcit ekipleriyle yer aldığı B Grubu'nu 6 galibiyetle tamamlayan VakıfBank,  12'li play-off etabında ise geçen sezonun şampiyonu Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2 ve  3-0'lık sonuçlarla geçerek adını 6'lı play-off turuna yazdırdı.
 
VakıfBank, 6'lı play-off turunda ise İsviçre'nin Volero ekibiyle  karşılaştı. Rakibini ilk maçta 3-2, ikinci karşılaşmada da 3-1 mağlup eden  sarı-siyahlı ekip, namağlup şekilde Dörtlü Final'deki yerini aldı.
 
Kadro
Başarılı İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti yönetiminde 8.  sezonunu geçiren VakıfBank'ın kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Gözde Kırdar, Gizem Örge, Robin de Kruijf (Hollanda), Kübra Akman,  Çağla Akın, Melis Gürkaynak, Seda Aslanyürek, Lonneke Sloetjes (Hollanda), Naz  Aydemir Akyol, Anne Buijs (Hollanda), Sheilla Castro de Paula Blassioli  (Brezilya), Kimberly Hill (ABD), Milena Rasic (Sırbistan), Cansu Çetin, Ayça  Aykaç.
 
Avrupa başarıları
 
VakıfBank takımının Avrupa kupalarında bugüne kadar elde ettiği  başarılar şöyle:  
YIL    ORGANİZASYON  DERECE    
1991   CEV Kupası  3
1992   CEV Kupası  3
1998   Şampiyon Kulüpler Kupası   2
1999   Şampiyon Kulüpler Kupası   2
2004   Top Teams Kupası  1
2006   Şampiyonlar Ligi  4
2008   Challenge Kupası 1
2011   Şampiyonlar Ligi  1
2013   Şampiyonlar Ligi 1
2014   Şampiyonlar Ligi  2
2015   Şampiyonlar Ligi  3