Eczacıbaşı fırtınası !

Eczacıbaşı fırtınası !

Eczacıbaşı Vitra, Filipinler'in başkenti Manila'daki Dünya Şampiyonası'na hızlı bir giriş yaptı: 3-0

Eczacıbaşı Vitra, Dünya Kadınlar Kulüplerarası Voleybol Dünya Şampiyonası’na iyi başladı. İtalyan Pomi Casallmagiore karşısında üstün oynayan temsilcimiz, rakibini set vermeden geride bıraktı.

Dünya Kadınlar Kulüpler arası Voleybol Dünya Şampiyonası’nın ilk maçında Eczacıbaşı Vitra, ilk maçında İtalyan temsilcisi Pomi Casallmagiore’yi 3-0 mağlup ederek, turnuvaya çok iyi başladı. Filipinler’in başkenti Manila’daki organizasyonda temsilcimiz, rakibine karşı oldukça üstün bir oyun ortaya koydu.

Karşılaşmanın birinci setine Eczacıbaşı etkili smaçlarla bulduğu set sayılarıyla giriş yaptı. Özellikle kadro kalitesiyle öne çıkan turuncu-beyazlılar, farkı açmayı bilse de rehavete kapıldı ve İtalyan rakip 13-13’de skoru eşitledi. Ancak oyuna sonradan giren Simge’nin başarılı defansı, Boskovic’in de smaçlardaki etkisiyle ilk set 25-17 Eczacıbaşı lehine sonuçlandı.

İkinci sete de çok hızlı başlayan Eczacı, Boskovic’in ikiden yaptığı smaçlarla bir anda 5-0 öne geçti. Savunmada da ayakta kalan ekibimiz, özellikle Thaisa ve Adams’ın ikili bloklarıyla rakibin ataklarına karşılık verdi, bu seti de 25-18 üstün bitirdi.

Rakip Ades Riode

Eczacıbaşı, maç boyu yakaladığı hakimiyeti üçüncü sette de sürdürdü. Boskovic ve Larson’un köşelerden, Kosheleva’nın da arka ortadan sert smaçları galibiyeti kolaylaştırdı. Turuncu-beyazlı takım, son seti 25-15, maçı da 3-0 kazandı. Eczacıbaşı Vitra, ikinci maçını yarın TSİ 08.00’de Brezilya temsilcisi Rexona Ades Riode takımıyla yapacak.

Vakıfbank zorlanmadı: 3-1

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda B Grubu’nda yer alan VakıfBank, ilk maçında Japonya’dan Hisamitsu Springs’i 3-1 mağlup etti. Mall Of Asia Arena’da düzenlenen şampiyonada Eczacıbaşı VitrA ile birlikte Türkiye’yi temsil eden VakıfBank, gruptaki ilk maçını Japon rakibi  Hisamitsu Springs ile yaptı. Karşılaşmayı, 25-15, 25-15, 29-31 ve 25-18’lik setlerle 3-1 kazanan Türk ekibi, organizasyona galibiyetle başladı ve 3 puanın sahibi oldu. VakıfBank da yarın TSİ 11.30’da Volero Zürih ile karşılaşacak.

1-20161019112838.jpg

Milliyet