''Daha sağlam bir takım olacağız''

''Daha sağlam bir takım olacağız''
Güncelleme:

Sinan, gruplarındaki rakiplerinin Şampiyonlar Ligi'nde çok tecrübeli olduğunu vurguladı.

CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi  G Grubu'nda ilk iki maçını kaybeden Galatasaray FXTCR'nin kaptanı Sinan Cem  Tanık, yenilgilere üzülmemeleri gerektiğini, üçüncü maçlarını deplasmanda  kazanarak grupta varlıklarını sürdürmek istediklerini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sinan, gruplarındaki rakiplerinin  Şampiyonlar Ligi'nde çok tecrübeli olduğunu vurgulayarak, "Biz de yeni bir  kadroyla, geçen seneye göre çok değişmiş bir kadroyla mücadele ediyoruz.  Dolayısıyla biraz adaptasyon problemimiz var. Ayrıca bu kadar sistemli ve sağlam  oynayan takımlara karşı biraz direnme problemimiz oldu" diye konuştu.

Yenildikleri iki maçta da zaman zaman çok iyi voleybol oynadıklarına  dikkat çeken tecrübeli oyuncu, "Biz sadece iyi oyunumuzu maçın tamamına ve  stresli anlara yansıtamadık. Zaman zaman çok öne geçtiğimiz setler oldu, ancak  aradaki farkı korumayı beceremedik. Bunlar tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Takım  biraz daha dengesini, adaptasyonunu bulduğu zaman çok daha sağlam  oynayabileceğimize inanıyorum. O yüzden bu mağlubiyetlerin çok da bizi üzmemesi  gerekiyor. Demir dövülerek sertleşir misali bizi sertleştirerek ileride çok daha  sağlam bir takım haline getirecektir" diye konuştu.

"Alman takımını yenersek, önemli bir adım atmış oluruz"

Sinan Cem Tanık, 6 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Almanya'nın  Friedrichshafen takımıyla oynayacakları maçı kazanmaları halinde grupta  varlıklarını sürdürmek adına önemli bir adım atmış olacaklarını anlattı.

Friedrichshafen karşılaşmasını "hedef maç" olarak gördüklerini dile  getiren Sinan, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki maçlarda daha çok kazanma baskısı olacak. Özellikle  önümüzdeki Friedrichshafen karşılaşması bizim için en önemli hedef maç. Onlar  Almanya'daki maçlarını Polonya takımına karşı 3-2 kaybettiler, 1 puan almalarına  rağmen bizimle dengeli durumdalar. Diğer iki takımın ikişer galibiyeti oldu.  Alman takımının yenilmiş olması bizden kopmalarını engelledi. Eğer biz Almanları  yenersek grupta varlığımızı sürdürmek için çok önemli bir adım atmış olacağız.  Zor olacağını biliyoruz ama maçın öneminin farkındayız. İyi bir günümüze denk  getirebilirsek kazanabilecek güçte olduğumuza inanıyorum"

Türkiye'de erkek voleybolu çok ciddi bir patlama yaptı

Sinan Cem Tanık, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde çok güçlü  rakiplerinin olduğunu, ancak şampiyonluk için ellerinden gelen her şeyi  yapacaklarını kaydetti.

Sporda başarının yatırım veya bütçeyle orantılı olmadığını vurgulayan  Sinan, "Başarıda takımın o seneki kimyası, o seneki yapısı çok belirleyici  oluyor. Türkiye'de erkek voleybolu çok ciddi bir patlama yaptı. Özellikle bir kaç  takım dünya çapındaki yıldızları getirdiler ve çok güçlendiler. Tabii ki yeni  sponsorumuz FXTCR ile bulduğumuz destek bize ciddi bir güç katacak. Hem FXTCR'nin  hem Galatasaray camiasının başarısı için biz de elimizden geleni yapacağız"  ifadelerini kullandı.