Zidane rekor kırdı !

Zidane rekor kırdı !
Güncelleme:

Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, takımıyla bu yıl kırdığı rekorlarla dikkati çekiyor.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, takımıyla bu yıl kırdığı rekorlarla dikkati çekiyor.

Fransız teknik adam, göreve başladığı günden bugüne çıktığı ilk 33 lig maçında 86 puan toplayarak kulübün efsanevi isimlerinden biri olan Miguel Munoz'un yanı sıra Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın performanslarını geride bıraktı.

Zidane ayrıca, Real Madrid ile 35 maç yenilmeyerek kulüp tarihinin yenilmezlik rekoruna sahip olarak adından söz ettirdi.

- Zidane ligde rekor kırdı
 
Rafael Benitez'in yerine 4 Ocak 2016 tarihinde eflatun-beyazlıların başına geçen Zidane'ın, futbolculuğunda gösterdiği performansı teknik direktör olarak da gösterip gösteremeyeceği merak konusuydu. 44 yaşındaki teknik adam, dünyanın en zor liglerinden biri olan La Liga'da aldığı puanlarla kendisine güvenilmesini sağladı.

Zidane, Real Madrid ile çıktığı ilk 33 La Liga maçında 86 puan toplayarak tarihi bir başarıya imza attı. Fransız teknik adam, 1960'lı yıllarda Real Madrid'i Avrupa'nın zirvesine taşıyan efsane teknik direktör Miguel Munoz'un aynı periyottaki 84 puanını geçerek adını kulüp tarihine yazdırdı.

- Mourinho ve Guardiola'yı geride bıraktı
 
Zidane bu başarısıyla İspanyol futbolunda adından söz ettiren teknik adamlar Pep Guardiola ve Jose Mourinho'yu da geride bıraktı.

Sezon başında Manchester City'nin başına geçen İspanyol teknik adam Guardiola, 2008 yılında çalıştırdığı Barcelona'da, ilk 33 maçında 82 puan toplamıştı.

Bu yıl Manchester United ile anlaşan Portekizli teknik direktör Mourinho ise 2010-2011 sezonunda Real Madrid'de 33 maçtan 25 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 5 beraberlikle ayrılarak 80 puana ulaşmıştı.

- Zidane'dan yenilmezlik rekoru
 
Cezayir asıllı Fransız teknik direktör Zidane, La Liga'nın 15. haftasında Real Madrid'in Deportivo'yu yendiği maçta kırılması zor bir rekorun sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Borussia Dortmund takımıyla 2-2 berabere kalan Zidane, 34. maçından da mağlubiyet yaşamadan ayrılarak kulüp tarihinde Leo Beenhakker'de olan 34 maçlık yenilmezlik rekorunu egale etti.

Geçen hafta ise evinde Real Madrid'in Deportivo'yu 3-2 mağlup ettiği maçta Zidane, yenilmezlik serisini 35 maça çıkararak kulüp tarihinde en uzun yenilmezlik serisi yakalayan teknik direktör unvanını elde etti. Real Madrid'de Hollandalı teknik adam Leo Beenhaker'in 1988-1989 sezonunda kırdığı rekorun yeni sahibi Zinedine Zidane oldu.

- Geldiği yıl kupa kaldırdı
 
Bu yılın başında İspanyol ekibini çalıştırmaya başlayan Zidane, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibi oldu.

Çeyrek finalde Alman temsilcisi Wolfsburg'u, yarı finalde İngiliz ekibi Manchester City'yi, finalde ise İspanyol Atletico Madrid'i eleyen Real Madrid, 11. kez bu kupayı müzesine götürdü.

Zidane yönetimindeki Madrid ekibi ayrıca, UEFA Süper Kupa maçında İspanya takımı Sevilla'yı mağlup ederek üçüncü kez UEFA Süper Kupa zaferine ulaştı.